Saptamina care a trecut a consemnat eliminarea taxei locale la publicitatea pe internet, Parlamentul eliminind astfel ambiguitatile existente in precedentul Cod Fiscal. Aceasta taxa era o adevarata pacoste pe o piata aflata in expansiune continua, avind un potential urias.

Si inca o veste buna pentru internauti: specialistii sustin ca, in urmatorii trei ani, volumul comertului electronic va creste de 1000 de ori.

Pentru a demonstra ca Romania este o tara extrem de atractiva pentru domeniul IT si al telefoniei, operatorul elen de telefonie mobila CosmOTE este extrem de interesat de preluarea Cosmorom, in timp ce piata telefoniei fixe este tot mai agitata.

Eliminarea taxei de publicitate pe internet nu rezolva insa o problema delicata: atragerea marilor producatori de PC in Romania. Acestia sint reticenti din cauza lipsei reglementarilor in privinta proprietatii intelectuale, dar si pentru ca romanii nu ar fi prea familiarizati cu ultimele tehnologii.

Nu acelasi lucru se poate spune despre actorii de pe piata telefoniei fixe. In ultimul an, un sfert de milion de romani s-au orientat spre alti furnizori decit Romtelecom, dind mari sperante firmelor care au de gind sa intre puternic pe aceasta piata.

  • Eliminarea taxei locale de publicitate pentru publicitatea pe Internet
  • Grecii ar putea prelua controlul Diviziei de telefonie mobila
  • 250.000 de abonati au ales telefonia fixa alternativa
  • Producatorii de PC-uri ocolesc Romania
  • Comertul electronic va creste de 1.000 de ori in trei ani!