Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a anuntat intentia oficiala a Executivului de a renegocia contractul cu EADS, in ciuda opozitiei concernului franco-german, care ar pierde o suma imensa de pe urma acestei intitiative.

Dar ultimele dezvaluiri ale ziarului francez Le Point, preluate de Cotidianul, arata ca in conducerea bicefala a concernului a izbucnit o controversa apriga, plecata de la un presupus comision de 20 milioane euro platit autoritatilor romane care au incheiat contractul.

Aceasta dezvaluire il pune intr-o lumina proasta pe fostul premier, Adrian Nastase, acuzat ca a fost beneficiarul comisionului, pe care l-ar fi folosit apoi in campania electorala. Intermediarul afacerii? Ion Tiriac, printr-una dintre firmele subcontractante ale proiectului de securizare a frontierelor romane.

Cert este insa un fapt: Vasile Blaga a anuntat ca, prin renegocierea contractului, Romania va face o economie de 420 milioane de euro, din care o parte va fi folosita, probabil, pentru cumpararea de elicoptere Eurocopter. Care Eurocopter este o parte a gigantului EADS.

  • EADS - Contractul se renegociaza
  • Comisionul EADS: platit de nemti fara stirea francezilor
  • 20 de milioane de euro, comisionul de la EADS