Dosarul in care omul de afaceri liberal Dinu Patriciu este acuzat de spalare de bani si alte infractiuni economice a ajuns la apogeu. Dupa 18 ore de audieri, Patriciu a fost retinut pentru 24 de ore de catre procurori, ceea ce a dus la un adevarat razboi al declaratiilor.

Pus in libertate vineri noaptea, dupa ce magistratii au respins cererea procurorilor de a-l retine pentru 29 de zile, Patriciu i-a acuzat pe Ion Iliescu si Ioan Talpes de tot ceea ce i se intimpla, in timp ce liberalii lasau sa se inteleaga ca ar fi vorba despre implicarea presedintelui Traian Basescu, care ar fi vrut sa "dea sah" la PNL.

Intr-un tirziu, premierul Tariceanu, apropiat al lui Patriciu, a respins implicarea lui Basescu. In tot acest timp, actiunile Rompetrol Rafinare s-au prabusit la Bursa, fiind scoase, in cele din urma, de la tranzactionare.

De toata aceasta afacere incearca sa profite PSD, care a anuntat ca nu intelege de ce anumiti politicieni, adica PNL, nu lasa Justitia sa-si faca treaba. Si liberalul Paul Pacuraru, un mai vechi adversar al lui Patriciu, a anuntat ca partidul trebuie sa se lepede de acesta, daca se confirma acuzatiile.

Reactia lui Tariceanu, tardiva, a sunat ca o tentativa de conciliere: Basescu nu e implicat, iar intre PNL si PD nu exista nici o tensiune. Dinspre Cotroceni nu a venit nici o reactie, dar a existat un fapt trecut pe neobservate: vizita, la ceas de noapte, a lui Dan Voiculescu, altfel adversar al lui Basescu, dar prieten cu Patriciu.

  • Dinu Patriciu, pus in libertate dupa 40 de ore
  • Tariceanu respinge ideea ca Basescu e amestecat in retinerea lui Patriciu
  • Dinu Patriciu va fi suspendat din toate functiile detinute in PNL
  • Parchetul General a emis mandat de retinere pentru Dinu Patriciu
  • Pozitia PNL fata de cazul Patriciu
  • Rompetrol s-a prabusit la Bursa