Numarul SUV-urilor vindute in primele luni ale acestui an este aproape dublu fata de numarul celor vindute in perioada similara din 2004. Pina acum s-au vindut 2.139 de unitati.

Preferat de soferii romani dornici de adrenalina pare sa fie, cel putin pina acum, Hyundai Tucson. Din acest model s-au vindut 237 de unitati. Pretul SUV-ului de la Hyundai incepe de la 16.900 de euro, CIP. Cu vinzarile similare ale anului trecut nu se poate face o comparatie, intrucit Tucson a fost lansat in Romania in partea a doua a anului.

In gama de dotari, pe linga sistemele obisnuite, geamuri, oglinzi electrice, aer conditionat, Tucson mai are in dotare un sistem de sase airbaguri, frontale, laterale si perdea.

De asemenea, modelul mai are in dotare incalzitor pentru oglinzi, sistem de dezghetare al parbrizului, sistem de control al presiunii in pneuri, iar pentru iubitorii de muzica, constructorul a dotat masinile cu radio CD MP3 Player. Pe locul doi in vinzari se situeaza Volkswagen Touareg, care a reusit sa farmece 219 automobilisti. Pretul SUV-ului de la Volkswagen incepe de la 36.969 de euro, CIP.

Touareg este recomandat de catre importatorul Porsche Romania ca fiind o combinatie perfecta intre „confortul unei limuzine si calitatile unui offroad". Locul trei este ocupat de Toyota Land Cruiser, cu 194 de exemplare vindute, mai mult cu 118% fata de perioada similara din 2004. Pretul pentru Land Cruiser incepe de la 33.900 de euro, CIP.

Bine s-a mai vindut si Nissan Terrano, 118 unitati, Automobile Bavaria a comercializat 99 de modele BMW X3, iar Hyundai a mai vindut 95 de modele Santa Fé.