Deocamdata doar pe aceasta cale, as vrea sa ma interesez daca videoclipurile care se difuzeaza pe Etno TV se fac cu recuzita inchiriata sau cu obiecte aduse de artisti de pe la casele lor.

Adica, am vazut un nene care cinta un fel de manelica la saxofon, in fata unui mertan rosu, cu portierele deschise si cu numarul de inmatriculare BH 81 SAX, parcat, fireste, pe o pajiste.

Cum ar veni, sint convinsa ca mertanul era al domnului saxofonist, dar, ma intreb, oare pajistea era tot a dumnealui? Iar cheltuielile de productie a videoclipului de cine fusesera suportate? Mai exact, in buget a fost inclusa si o eventuala amenda de la CNA pentru numarul de inmatriculare a masinii pe care, in mod normal, ar fi fost civilizat sa se puna o banda neagra? Vorba ceea, domnule

Prigoana, nu sinteti constient ca, pe Etno, se mai uita si copii? Fireste, doar in pauzele de publicitate de la Manele TV…

La „Oala sub presiune", emisiunea Marinei Almasan de pe TVR 2 (care emisiune e dotata, redundant, cu o oala pozitionata la loc de cinste, in platou), suna tot timpul, fara exceptie, un anume telespectator fidel pe nume Panduru, de pe undeva de prin Moldova.

Avind in vedere ca domnul Panduru e printre putinii care suna si ca e neobosit in a-si spune parerea despre absolut toate subiectele supuse dezbaterii in emisiune (fiti pe faza, tema urmatoarei editii e „fata mea e gospodina"), ma simt indreptatita sa banuiesc ca e vorba de vreun unchi de-al patrulea al Marinei Almasan, care are cartela Kamarad si a trecut-o pe dumneaei la numere favorite.

La N24 a fost prezentat cazul unui elev care, nu mai tin minte din ce motiv si, oricum, prea putin mai conteaza, ii daduse foc unui alt pusti, coleg de clasa cu el. Una dintre oficialitatile intervievate in legatura cu cazul ne-a explicat noua, telespectatorilor, ca gestul facut de copil reprezinta o „abatere indisciplinara" care se cere sanctionata.

Eu stiu ca cele care trebuie sanctionate se numesc, de fapt, „abateri disciplinare". Ceea ce, cu ajutorul unei logici elementare, ma face sa ajung la concluzia ca, prin contrast, o „abatere indisciplinara" n-ar trebui amendata, ci, dimpotriva, premiata. Dar poate ma insel eu in privinta termenului cu pricina.

Tot pe N24 s-au difuzat, pret de vreo 10 minute, niste imagini cu proteste din Pakistan, titrate cu „No comment". No comment, no comment, dar poate era mai bine daca se taia si sunetul materialului pentru ca, recunosc, mi s-a parut destul de frustrant sa ma uit la niste oameni care tipau foarte ragusit si furios, intr-o limba necunoscuta, in timp ce dadeau foc la niste papusi mari de cirpa.

Sau, poate, ce-am vazut eu nu era o emisiune de stiri, ci o proba sadica la care era supus vreun invitat la emisiunea „Nu sintem blonde". O proba constind, normal, in traducerea simultana pentru CNN a protestului pakistanezilor.