Investitorul strategic care va prelua societatea de distributie Electrica Muntenia Sud va cumpara 40% din actiuni, iar ulterior cota va ajunge la 61%, prin efectuarea unei majorari de capital - se arata in strategia de privatizare a societatii, care a fost definitivata recent si a fost trimisa Executivului spre aprobare.

Consultantul privatizarii va fi un consortiu condus de PricewaterhouseCoopers LLP din Marea Britanie - se mai arata in strategie, care va fi adoptata sub forma unei hotarari de Guvern.

Selectarea investitorului strategic se va face prin procedura selectiei competitive pe baza de oferte angajante, precedata de negocieri preliminare pe baza de documente de pozitie.

Odata ales investitorul, acesta va avea dreptul, potrivit strategiei, sa vanda catre IFC sau BERD actiuni in limita a 5% din capitalul social majorat.

Cu ocazia intocmirii strategiei, a fost nominalizata si componenta Comisiei de privatizare, care va fi formata din sapte membri si va fi prezidata de ministrul Economiei, Codrut Seres.

Electrica Muntenia Sud are peste un milion de clienti, arondati la sucursalele de distributie si furnizare a energiei electrice Bucuresti, Ilfov si Giurgiu.

La data de 31 decembrie 2004, bilantul societatii evidentia o cifra de afaceri de 11.752 miliarde de lei, la un capital social de 1.865 miliarde. Electrica Muntenia Sud are 2.085 de salariati.