Ladislau Boloni este in culmea fericirii, dupa cea mai dulce infringere din cariera lui de antrenor. Duminica a fost ziua lui norocoasa. Chiar daca Rennes a pierdut cu 0-1, in deplasare, la Paris Saint-Germain, echipa fostului selectioner a terminat pe locul 4 campionatul Frantei si a obtinut, in premiera, calificarea intr-o cupa europeana.

Mai exact, in Cupa UEFA. Jocul rezultatelor contracandidatelor l-a ajutat enorm, fiindca Olympique Marseille si Saint-Etienne n-au reusit decit remize la Bordeaux, respectiv AS Monaco. Telefonul Gazetei il gaseste pe Boloni in biroul sau de la stadion: "Fac putina ordine pe aici, fiindca vreau sa fug cit mai repede in vacanta!".

G.S.: Felicitari! Cum e mai corect: Boloni face istorie cu Rennes sau Rennes cu Boloni?

L.B.>: Prefer a doua varianta. Nu am reusit de unul singur, ci impreuna cu colaboratorii mei si cu conducerea clubului. Munca noastra nu s-a bazat doar pe relatii profesionale, au existat si sentimente care ne-au unit si ne-au ajutat sa depasim momentele grele.

Am intrat in Europa pe o poarta mai mica, dar acest lucru e foarte important pentru Bretania.

G.S.: Jurnalistii francezi au scris ca, de emotie, abia ati putut raspunde la intrebarile lor dupa meciul cu PSG.

L.B.: E drept. Am avut emotii mari si ma incearca sentimente puternice, dar m-am simtit foarte bine.

Inca nu s-a hotarit daca ramine

G.S.: Ce urmeaza?

L.B.: Asteptam sa se mai calmeze spiritele si sa ne indreptam atentia spre sezonul viitor. Trebuie sa ne intarim, daca vrem sa intram in grupele Cupei UEFA. Sintem pe punctul de a face primul transfer. Nu va pot spune inca despre cine e vorba pina nu semneaza actele.

G.S.: Va doriti alti fotbalisti romani?

L.B.: Da. Unul este consacrat, iar celalalt nu are un nume mare. Nici unul nu e Cocis, caruia ii e greu sa iasa de la Serif Tiraspol. Voi pleca in Brazilia pentru a vedea si alti jucatori.

G.S.: E Marius Niculae?

L.B.: Nu. Am vorbit cu el si din cite am inteles va pleca de la Sporting. Nu-l pot aduce la Rennes, deoarece are o propunere mult mai avantajoasa din alta parte, atit din punct de vedere sportiv, cit si financiar.

G.S.: Faptul ca vorbiti despre viitorul lui Rennes inseamna ca veti ramine acolo si in sezonul urmator?

L.B.: Deocamdata stau pe ginduri si analizez propunerea pe care o am de la un club din Franta. Nu fac asta cu intentie, fiindca nu sint omul care sa santajeze conducerea lui Rennes pentru 15.000 - 20.000 de euro.

"Am realizat un lucru istoric la Rennes, dar performantele de la Sporting Lisabona sint mai valoroase. In primul sezon titlul de campioana, Cupa Portugaliei si Supercupa, e ceva, nu?

Ladislau Boloni

34 de ani au trecut de la precedenta participare a lui Rennes in intrecerile europene. In editia 1971-'72, traseul din Cupa Cupelor i l-a oprit Rangers inca din primul tur (0-1 si 1-1)

Anul lui Rennes

- locul 4 reprezinta cea mai buna clasare din istoria lui Rennes, calificata in premiera in cupele europene datorita parcursului din campionat

- cel mai bun marcator din Ligue 1, Alexander Frei, cu 20 de goluri. Dupa elvetian s-a clasat Pagis (Strasbourg, 15)

- cel mai bun pasator al campionatului, Monterrubio, cu 13 pase de gol

- locul secund in privinta punctelor obtinute pe teren propriu, 43 (doar 12 "afara"), unul mai putin decit campioana Lyon