Amenintand ca il omoara pe unul dintre ei, opt detinuti s-au baricadat intr-o celula, dupa ce golisera cateva sticle de alcool fabricat chiar sub nasul gardienilor!

La nici 48 de ore dupa ce, joia trecuta, un detinut incercase sa evadeze – fiind insa prins de gardieni dupa o urmarire de cateva minute – Penitenciarul Codlea a fost, vineri noaptea, scena unei tentative de razmerita.

Dupa ce au „uscat" cateva sticle de alcool de fabricatie proprie, distilat chiar in celula, sub nasul gardienilor, opt detinuti au pornit taraboiul racnind ca s-au saturat de puscarie si cerand sa vina directorul „la negocieri"! Pentru a fi mai convingatori, zurbagiii s-au baricadat in celula, blocand usa cu

paturile si amenintand ca ii vor „lua gatul" unuia dintre ei, caruia ii pusesera la beregata un ciob de sticla.

Dupa mai multe ore de „tratative" cu directorul Silviu Barbu si ajutoarele sale, detinutii au pus singuri capat revoltei, adormind rand pe rand, doborati de bautura, asa incat nu a mai fost necesara interventia in forta a gardienilor!

Sambata dimineata, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov au inceput o ancheta penala, pentru elucidarea imprejurarilor procedurii tentativei de razmerita si stabilirea vinovatilor.

Intrebat cum a fost posibil ca detinutii sa-si transforme celula in distilerie clandestina, chiar sub nasul gardienilor, directorul adjunct al Pnitenciaruului Codlea, colonelul Viorel Banceu, ne-a „explicat" cum ca „se mai intampla, detinutii au dreptul sa primeasca si fructe si le-au pus la uscat cu apa si

zahar. Le-au fiert apoi cu fierbatoarele pe care au voie sa le aiba, pentru ceai si cafea, au improvizat din niste paturi de plastic un fel de alambic si au scos cateva sticle de bautura, care li s-a urcat imediat la cap si au inceput scandalul"!