De aniversarea zilei copilului, cea mai curajoasa revista pentru femei, "Tabu", ia in discutie formele mascate de exploatare a copiilor, publicind in numarul din luna iunie o ancheta incendiara care arata ca exista posibilitati de a ne vinde copiii, mult mai subtile decat cele condamnate juridic.

Copiii sunt manipulati in procese de divort sau sunt aruncati in industria devoratoare a divertismentului si a publicitatii. In sport castiga medalii, dar tot ei platesc pretul.

"Eu cred ca fara sa ne dam seama, la divort, cand intervine imparteala, ne cumparam copiii..." marturiseste stilistul Geta Voinea. Ea a trecut recent printr-un proces de divort, in urma caruia s- a stabilit la cine ramane copilul.

Printre cei care raspund intrebarilor provocatoare ale dosarului "Copilul - moneda de schimb" se afla si ziaristul Catalin Tolontan care spune ca „gimnastele din Romania sunt varianta anorexica a lui Mos Craciun. Din sacul lor se infrupta toata lumea.

Parintii, care de regula devin casnici dupa prima medalie castigata; antrenorii, care provoaca procese celebre, dar si natia intreaga, care-si satisface orgoliul, "ca-i batem, dom'le, pe americani si pe rusi de le merg fulgii!".

Dosarul din iunie al revistei "Tabu" mai contine marturisiri ale unui copil care a facut multe reclame, ale unui publicitar care a fost obligat de client sa-i puna fiul in spotul companiei sale, ale unui expert in relatii publice care explica cum se folosesc adultii-vedeta de copiii lor pentru a capta interesul mass-mediei, dar si ale unei femei cu infatisare de copil care a trebuit sa se

obisnuiasca cu faptul ca mereu e tratata ca o fetita. „Ce barbat n-a visat sa tina in brate o nimfeta fara sa incalce legea?", spune Dorina Chiriac in noul numar al revistei "Tabu".