Ieri, la ora 12:00, la Casa Fotbalului s-au prezentat 15 dintre cei 22 de jucatori convocati de Victor Piturca pentru meciurile cu Olanda si Armenia: Lobont, Martin Tudor, Radoi, Tamas, Chivu, Ghionea, Pompiliu Stoica, Florentin Petre, Florentin Dumitru, Pancu, Plesan, Grigorie, Claudiu Niculescu, Marius Niculae si Mitea.

Dorinel Munteanu a fost invoit de Victor Piturca din cauza unor "probleme personale" si urma sa se intoarca din Germania aseara, Mutu a venit la ora 13:30 si s-a dus direct la Saftica, la fel ca si timisorenii Contra, Ovidiu Petre si Gigel Coman, iar "ucrainenii" Rat si Stoican au venit in cursul dupa-amiezii prin Viena.

Chivu: "Jucam mai bine in deplasare!"

Rep. - Cristi, ce sanse de calificare mai avem?

Cristi Chivu - Eu spun ca nu s-a terminat totul. Nu mi-e frica de acest meci cu Olanda, dar avem nevoie de continuitate. Obiectivul nostru este calificarea la Euro 2008, insa daca ar fi posibil sa mergem si in Germania ar fi extraordinar.

Rep. - Daca ratati aceasta calificare veti mai imbatrini cu doi ani...

Cristi Chivu - De ratat, se mai rateaza calificari. Fotbalul nu a inceput si nu se va termina cu mine si cu aceasta generatie. Oricum, eu sint increzator. Am demonstrat ca jucam mai bine in deplasare. Aduceti-va aminte de meciurile din Norvegia si Danemarca!

Rep. - Ai citit despre finalul de campionat din Romania?

Cristi Chivu - Da si daca este adevarat ce se scrie este dureros. Se cere performanta unei echipe nationale care nu este sprijinita de nimeni si de nimic. Fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui si sa joace cinstit.

Rep. - De Craiova ce zici?

Cristi Chivu - E o tragedie ce se intimpla. Ma doare sufletul. Sper sa se destepte cei de acolo. As vrea sa ramina in Divizia A, chiar sa cumpere locul, dar trebuie sa fie legal.

S-au regasit

Fostii "gemeni" de la Ajax Amsterdam, Cristi Chivu si Bogdan Lobont, au fost nedespartiti la reunire. Cei doi stau de altfel impreuna in camere cu ocazia cantonamentelor sau deplasarilor echipei nationale.

Niculae are freza de 130 de euro

Marius Niculae si Bogdan Lobont au venit la reunire purtind tricouri cu mineca lunga identice. Articolele vestimentare erau albe, cu acelasi imprimeu in limba japoneza pe spate, doar ca bluza lui Lobont parea proaspat calcata, iar a lui Niculae era sifonata.

Atacantul lui Sporting a afisat un look nou, cu parut vopsit in suvite blonde. "Am fost la Paris, la cel mai tare salon de frizuri. I-am zis si a iesit asta. Am dat 130 de euro", a povestit Niculae.

Mai mult "shui" decit "feng"

Gabriel Tamas a venit ieri la reunire imbracat bizar, intr-o camasa pe care scria "Fengshui". "Feng shui" este o arta straveche provenind din China care poate imbunatati, printre altele, performantele sexuale ale unei persoane.

Metoda? Alungarea senzatiei de singuratate prin lucruri simple, cum ar fi decorarea interiorului in culorile rosu sau galben, aprinderea mai multor luminari in loc de una sau alegerea unor obiecte cu linii curbate in loc de linii drepte.

Pompilica s-a enervat

Imbracat nu la fel de sclipitor precum colegii sai de la lot, Pompiliu Stoica s-a enervat in momentul in care un ziarist l-a intrebat daca mai venea la echipa nationala daca nu era Piturca antrenor: "Ce e cu insinuarile astea? Eu o sa incerc sa-mi fac datoria, sa demonstrez ca merit convocarea".

Piratul Mitea

Nicolae Mitea a fost adus la Federatie de un prieten cu un BMW seria 3 cabrio. Atacantul lui Ajax a atras privirile fanilor in special prin imprimeului socant de pe blugi, un cap de mort sub care era scris in limba engleza "piratii dragostei".

Referitor la confruntarea cu Olanda, Mitea a spus: "Trebuie sa jucam fara frica, sa fim bazati, pentru a-i bate pe olandezi".

"Petre, parca ai fi perete"

Asa au glumit intre ei amatorii de autografe adunati la Casa Fotbalului pe seama tricoului fistichiu cu care era imbracat mijlocasul dinamovist. Florentin Petre crede ca pentru a invinge in Olanda "tricolorii" ar trebui sa joace cu determinarea celor de la Liverpool din finala Ligii Campionilor.

Intre doua nu te ploua

Imediat dupa ce a coborit din masina, Mirel Radoi a fost luat in primire. Nu de ziaristi, ci de doua admiratoare, care l-au bagat la mijloc pe internationalul stelist pentru a se fotografia cu el. Pentru citeva clipe, fundasul a uitat de durerea siciitoare de la picior.