Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dan Lupascu, a declarat, ieri, ca Inspectia judiciara a declansat verificarile pentru a se stabili daca procurorii implicati in dosarele Petromidia si RAFO au procedat cu neprofesionalism. Autosesizarea CSM a fost determinata de scandalul mediatic al eliberarii lui Dinu Patriciu, Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean.

Inspectorii CSM vor cerceta modul in care procurorii au respectat normele procesual-penale in timpul anchetelor.

Sunt vizati urmatorii procurori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT): Alina Bica si Codruta Cretu (anchetatori in dosarul RAFO); Adriana Cristescu si Georgiana Hosu (anchetatori in dosarul Petromidia). Magistrati ai noii DIICOT au mai fost verificati de inspectorii CSM.

Abateri grave deontologice si profesionale le-au fost imputate sefului DIICOT, George Muscalu, si procuroarei Corina Gheorghisan, ambii anchetati de CSM pentru solutionarea defectuoasa a dosarului "Ion Tiriac Jr. - Cocaina pentru VIP-uri". Muscalu si Gheorghisan s-au ales cu dosare la Parchetul General, ei asteptand sa fie cercetati disciplinar sau/si penal.