Cel putin 17 persoane si-au pierdut viata si 36 au fost ranite intr-o explozie puternica ce a distrus, in totalitate, o moschee din Kandahar, oras din sudul Afgansitanului.

Ministrul afgan de Interne a confirmat pentru agentia France Press producerea atentatului. Atacul a avut loc in timpul unei ceremoni religioase in memoriea liderului religios anti-taliban, Abdullah Fayaz. In atentat si-a pierdut viata si seful politiei din Kandahar.

In moscheea distrusa de explozie se adunasera numeroase persoane pentru a se ruga in memoria liderului lor ucis duminica intr-un atac al talibanilor. La ceremonie luau parte si numerosi responsabili din Kandahar.

Zeci de ambulante s-au deplasat la locul atacului pentru a-i transporta pe raniti la spital. Autoritatile locale spun ca nu au inca cifra exacta a victimelor, dar ca atacul este cel mai grav comis in Afganistan in ultimii ani.

Dupa o perioada de acalmie, talibanii si-au reluat in forta atacurile anti-guvernamentale. De la inceputul anului, cel putin 250 de oameni au murit in atacurile din Afganistan.