Piata financiara din Romania este in haos, din cauza bilbielilor guvernului legate de modalitatile de impozitare. Bancherii si brokerii nu stiau miercuri, 1 iunie, ce lege sa puna in aplicare: cea adoptata la 1aprilie, pe care chiar ministrul de Finante, Ionut Popescu, o considera imposibil de pus in practica, sau cea dinainte de aceasta data?

In acest caz, ar fi fost in ilegalitate. Vorbim despre legea prin care se majoreaza de la 1 la 10 la suta impozitul aplicat pe castigurile din piata bursiera, din dobanzi si din tranzactiile imobiliare.

Anca Bunea, contabil, spune ca "ne ingreuneaza munca pentru ca nu stim cum sa adaptam softul din cauza acestor modificari pentru ca au publicat modificari in fel si chip care nu au trecut de la o camera la alta, care s-au blocat".

Aceeaia situatie de incertidudine si in randul societatilor de brokeraj. Nimeni nu stia daca astazi ar trebui sa perceapa noile impozite sau nu. Situatia era atat de enervanta pentru unii incat s-a ajuns la previziuni sumbre.

Dincolo de lipsa de reactie a autoritatilor, si lipsa de reactie a comunitatii bancare a ridicat si ea semne de intrebare. La finalul acestei zile haotice, printr-un comunicat guvernul a dezelgat misterul. Intrarea in vigoare a modificarilor se amina pe termen nedefinit.