Regele manelelor Nicolae Guta are la cativa kilometri de Petrosani, orasul lui de bastina, nu mai putin de trei palate. El le-a construit, dupa cum ne-a spus, pentru cei patru copii ai sai. Unul e terminat, celelalte doua sunt in faza de finisaje.

Edificiile, de-a dreptul uluitoare, costa in total circa 1.000.000 de euro, conform expertului consultat de Libertatea, stefania Prodan, de la agentia imobiliara "Crialin". in Valea Jiului, Nicolae Guta detine trei case care pot fi numite lesne palate. Edificiile se afla langa Petrosani.

Regele manelelor se preocupa de confortul celor patru copii pe care-i are cu Mariana, femeia cu care s-a insurat la 16 ani. Desi acum e bogat si celebru, el provine dintr-o familie saraca si cu multi copii, din Aninoasa, judetul Hunedoara. si vrea sa le ofere copiilor lui tot ceea ce el nici nu indraznea sa ravneasca atunci cand era mic.

Desi o numeste "sotie", Nicolae si Mariana nu sunt casatoriti legitim. "Noi nu avem nevoie de acte pentru a ne declara sentimentele. Ea e mama copiilor mei." Pentru copiii mai mari, Nicoleta si Marian, Guta a pus pe picioare si un studio muzical la Petrosani.

Nicolae Lingurar (caci acesta e numele real al lui Guta) a lucrat in tinerete la Caile Ferate Romane Petrosani, facand parte dintr-o echipa formata numai din rromi. Pana intr-o buna zi, cand toata echipa a fost trimisa in somaj. "Am lucrat la tarnacop si lopata. Noi, rromii, le avem mai greu cu scoala.

Avem mai mult scoala vietii." Apoi a fost angajat la Regia Apelor din Petrosani, unde a lucrat 8 ani. in timpul perioadei petrecute in curtea Regiei, Nicolae a fost ajutat de un maistru pentru a se califica la locul de munca. "Am realizat eu ca nu e de mine, dar ce sa fac! La Regia Apelor am reusit sa ma policalific, asa ca am devenit sudor-instalator, dat tot nimic nu stiam sa fac.

Pe vremea aia munceam opt ore, acum muncesc de doua ori mai mult, dar imi place ceea ce fac." Imediat dupa Revolutie, Guta a inceput sa cante, descoperindu-si vocatia pentru muzica de petrecere. S-a lansat la Timisoara, a cantat la Petrosani, in restaurante, iar astazi este printre cei mai cunoscuti cantareti de manele din Romania. Muzica sa se asculta chiar si peste hotare.

inca unul dintre fratii lui a ajuns cunoscut in Valea Jiului, dar nu pentru muzica, ci pentru afacerile cu fier vechi. La fel ca Nicolae, Samir si-a construit o vila imensa in localitatea Iscroni.

Manelistul are doua fete si doi baieti

"Eu ma gandesc la viitorul copiilor mei, de asta construiesc casele astea - ne-a declarat Guta. Am patru copii, pe Nicoleta (21 ani), pe Marian (19 ani), pe Dana (16 ani) si pe Nicu (11 ani). Am investit mult in aceste case, nici nu mai stiu cat, dar merita. Pentru ca eu am spectacole peste spectacole, Mariana este cea care se ocupa de bunul mers al lucrarilor. si o ajuta si Samir, fratele meu. Pentru ca eu stau mai mult la Bucuresti acum", ne-a declarat manelistul.