Dan Dumitru, seful Dapartamentului de stiri de la Prima TV, a declarat, miercuri, ca a auzit de omul de afaceri Omar Hayssam de la televizor. "Am auzit de el in momentul in care omul a anuntat de recompensa" a spus el. Dan Dumitru a facut aceste afirmatii in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX.

La emisiune au mai participat jurnalistii Corina Dragotescu de la Adevarul, Victor Roncea de la Ziua, Cristi Rogozanu de la Apropo TV si Liviu Avram de la Cotidianul.

Intrebat daca jurnalista Marie-Jeanne Ion i-a spus ceva despre implicarea lui Omar Hayssam in calatoria celor trei jurnalisti inainte de plecarea in Irak, Dumitru a raspuns "Nu, nici atunci, nici altadata".

Intrebat de Victor Roncea daca se intreaba acum de ce Marie-Jeanne Ion i-a ascuns implicarea lui Omar Hayssam in proiectarea vizitei in Irak, el a spus ca "Sa fiu cinstit, da. Am sa-i pun intrebarea dar nu acum, mai incolo putin, cand probabil o sa fie capabila sa-mi raspunda si cu alte detalii pe care acum nu le poate spune".

In acelasi context, el a mai spus ca nu are cunostinta despre nici o eventuala sponsorizare de catre Omar Hayssam a unor emisiuni la Prima TV, "si sunt sigur de asta la Departamentul de stiri".

Pe de alta parte, intrebat daca confirma informatia potrivit careia este citat la Parchet sa depuna marturie in dosarul rapirii, Dan Dumitru a raspuns: "Nu, nu am primit o astfel de invitatie la Parchet".