Oficialii americani au stat in afara dezbaterilor privind Constitutia Uniunii Europene, dar au precizat intr-un mod foarte clar ca regreta daca ar pierde cooperarea eficienta a Europei intr-o serie de chestiuni, de la procesul de pace in Orientul Mijlociu la programul nuclear iranian, precizeaza Radio Romania.

Un inalt oficial al Departamentului de Stat a aratat ca Washingtonul doreste o Europa puternica drept partener. "Va fi nevoie de lidership in Europa pentru a reaminti obiectivele UE si pentru a reactualiza toate realizarile UE. S-ar putea sa vina o perioada in care liderii europeni trebuie sa ajunga la publicul lor, sa vorbeasca oamenilor", a spus oficialul de la Departamentul de Stat.

El a mai sugerat ca o grupare regionala a celor 25 de membri ar putea conduce catre o noua perioada de flux, dupa unele din cele mai mari lovituri aduse integrarii europene de cand a fost ea lansata.

Responsabilul american a adaugat ca cel mai prost rezultat ar fi o UE atat de afectata incat ar incepe sa se uite inauntrul sau si a respinge noii membrii care s-au ridicat la standardele aderarii la UE.