Astronautul american Neil Armstrong, primul om care a pasit pe Luna, este suparat pe frizerul sau, care a vandut o suvita din parul sau fara sa-i ceara voie, transmite Mediafax. Astronautul ii reproseaza frizerului ca i-a vandut cateva fire de par unui colectionar in schimbul sumei de trei mii de dolari si il ameninta ca il va da in judecata.

Armstrong era un client fidel al salonului lui Marx Sizemore de la Lebanon, Ohio, unde mergea o data pe luna. In varsta de 36 de ani, Sizemore se plange insa intr-un interviu publicat de Cincinnati Enquirer ca fostul astronaut nu-i mai calca pragul.

Frizerul a explicat ca a fost abordat in urma cu un an de un colectionar de suveniruri, care i-a oferit cateva mii de dolari pentru cateva fire de par ale lui Armstrong. "Intai am spus ca nu ma intereseaza, dar el a insistat", a spus frizerul marturisind ca pana la urma a cedat. El a explicat ca a pastrat parul o data cand l-a tuns pe celebrul sau client.

Afland ca i s-a vandut parul, astronautul s-a suparat si i-a spus frizerului sa-l recupereze. Cand i s-a raspuns ca nu e posibil, Armstrong l-a amenintat pe frizer cu un proces. Avocatul astronautului a cerut frizerului sa returneze parul sau sa doneze banii obtinuti din vanzarea sa unei fundatii de caritate aleasa de Armstrong. Frizerul afirma insa ca a cheltuit cei trei mii de dolari.

Marx Sizemore nu este primul frizer care profita de pe urma podoabei capilare a unui client celebru. In 2002, frizerul lui Elvis Presley a vandut o mesa a Regelui pentru suma de 115.000 de dolari.

Colectionarul care a cumparat parul lui Armstrong este John Reznikoff, care are deja fire de par de la Abraham Lincoln, John Kennedy, Marilyn Monroe, Albert Einstein, Napoleon, Elvis Presley, regele Charles I si scriitorul Charles Dickens.

Pana acum Reznikoff, care se afla in Cartea Recordurilor pentru ca are cea mai mare colectie de par al unor personaje istorice, nu era interesat de parul unor vedete in viata, pentru "a nu incuraja oamenii sa alerge dupa ei cu foarfecele". Neil Armstrong a fost comandantul misiunii Apollo 11 pe Luna in 1969.

El a parasit programul spatial american in 1971 pentru a preda la Universitatea Cincinnati (Ohio).