Sindicalistii din agricultura au protestat, ieri, in Capitala "pentru a atrage atentia asupra situatiei grave din agricultura". Pe parcursul traseului Televiziune-Guvern-Ministerul Agriculturii peste 5.000 de tarani si-au manifestat nemultumirea privind modalitatile de acordare a subventiilor si lipsa de transparenta in elaborarea legilor proprietatii.

Protestatarii au venit din intreaga tara si nu au uitat acasa tractoarele si camioanele. In fata Guvernului, sindicalistii voiau sa rastoarne cativa saci cu grau si porumb, dar s-au multumit sa arunce doar cateva kilograme in semn de protest fata de pretul foarte mic al acestor produse.

"Cerealele se vand atat de ieftin, incat preferam sa le aruncam pe Calea Victoriei decat sa le mai tinem in depozite", au spus protestatarii. Nici Ministerul Agriculturii nu a scapat de "bombardamentul" cu boabe de porumb, dar nici de ofrandele de rosii.

Principalul vizat de scandarile taranilor a fost ministrul Gheorghe Flutur pentru care au fost pregatite lozinci precum: "Fluture, Fluture, lasa-ne, lasa-ne", "Fluturas si gasca lui, cascadorii rasului", dar si afise pe care erau desenati fluturi cu inscrisul "Fluturii-daunatorii agriculturii".

Pentru ca ministrul nu le-a putut da replica, fiind plecat intr-o delegatie in Japonia, sindicalistii au fost primiti de secretarul de stat Flaviu Lazin. "Am refuzat sa discutam cu Lazin, il asteptam pe ministrul Flutur pentru a fi siguri ca ne va rezolva problemele.

Am lasat doar o lista cu revendicarile noastre si daca nu vor fi rezolvate vom recurge la blocarea punctelor vamale pe unde se importa produse agricole", a declarat Stefan Nicolae, presedintele Agrostar.

La randul sau, secretarul de stat Lazin a precizat ca sindicalistii i-a transmis ca au de gand sa faca presiuni la Guvern si alte ministere pentru ca producatorii agricoli sa primeasca o sustinere mai consistenta din partea statului.