Alcatel Romania a inaugurat, vineri, la Bucuresti, centrului de cercetare-dezvoltare pentru Sisteme Avansate de Control al Transportului Feroviar. Aceasta investitie a Alcatel este dedicata dezvoltarii de software specializat si cresterii sigurantei semnalizarilor feroviare si este o premiera in Europa de Est.

Centrul de cercetare-dezvoltare se adreseaza atat pietei interne, in cadrul careia solutiile Alcatel sunt prezente inca din 2001, cat si statelor din zonele Balcani si CSI.

Rezultatele excelente pe care le-au inregistrat inginerii Alcatel Romania in dezvoltarea de software pentru sisteme de telecomunicatii in domeniul feroviar constituie un argument solid pentru dezvoltarea in continuare a Alcatel in Romania.

Proiectul PHARE derulat de Alcatel cu CFR a condus la realizarea sistemului de siguranta pentru semnalizari feroviare in patru orase importante ale Romaniei: Timisoara, Brasov, Arad si Bucuresti

Comunicat Alcatel

In prezenta Excelentei Sale Ambasadorul Frantei in Romania, dl.Hervè Bolot, a Ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, dl.Gheorghe Dobre, Presedintele Diviziei "Solutii pentru Transport" a grupului Alcatel, dl.Jean Pierre Forestier, a prezentat perspectivele noului centru de cercetare-dezvoltare Alcatel.

Aceasta investitie constituie o premiera in Europa de Est, fiind dedicata dezvoltarii de software specializat si cresterii sigurantei semnalizarilor feroviare.

"Centrul de cercetare-dezvoltare se adreseaza atat pietei interne, in cadrul careia solutiile Alcatel sunt prezente inca din 2001, cat si tarilor din zona Balcani si CSI.

Evenimentul de astazi marcheaza diversificarea activitatii de cercetare-dezvoltare a Alcatel Romania si orientarea catre o noua directie: infrastructurile de transporturi" a spus dl.Dan Bedros, Presedinte Director General al Alcatel Romania.

"Compania Alcatel este prezenta in Romania de mai mult de 14 ani. Relatiile durabile dezvoltate cu companiile din Romania, si in particular cu CFR au constituit argumente solide pentru a investi in aceasta tara si pentru a crea un centru de cercetare-dezvoltare specializat" a spus dl.

Jean Pierre Forestier, Presedintele Diviziei "Solutii pentru Transport" a grupului Alcatel.

"Apreciem noua investitie a Alcatel in Bucuresti, care reprezinta o confirmare a profesionalismului inginerilor din Romania. Parteneriatul CFR-Alcatel a condus la realizarea sistemului de siguranta pentru semnalizari feroviare in patru orase importante ale Romaniei: Timisoara, Brasov, Arad si Bucuresti.

Cea mai recenta realizare este punerea in functiune a statiei Bucuresti Nord, care a avut loc noaptea trecuta" a spus dl.Gheorghe Dobre, Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

Despre Alcatel

Alcatel furnizeaza solutii de comunicatii care permit furnizorilor de telecomunicatii, de acces Internet si firmelor, sa dispuna de mijloace de comunicare voce, date, video pentru clientii si angajatii acestora.

Alcatel isi consolideaza pozitia de lider in retele broadband fixe si mobile, aplicatii si servicii care permit clientilor sai sa-si valorifice propriile servicii pe piata broadband. Avand un nivel al vanzarilor de 12.3 miliarde EURO in 2004, Alcatel opereaza in peste 130 de tari.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul Alcatel: http://www.alcatel.com

Despre Alcatel Romania

Alcatel Romania a fost infiintata in 1991 si este furnizorul principal de echipamente de telecomunicatii pentru piata romaneasca. Activitatea industriala a companiei acopera intreaga gama de activitati din domeniul industriei hi-tech: cercetare-dezvoltare, fabricatie, instalare si intretinere, consultanta, marketing.

Alcatel Romania are in prezent peste 1000 de angajati dintre care 80% cu studii superioare. Peste jumatate sunt ingineri informaticieni care lucreaza in departamentul de dezvoltare software, iar specialistii in sisteme de telecomunicatie contribuie la realizarea de retele moderne in peste 60 de tari din intreaga lume.

Despre Divizia Alcatel Transport Solutions

Alcatel este un important furnizor global de tehnologie de control feroviar, semnalizare, centralizare electronica, precum si de tehnlogie integrata de comunicatii feroviare.

Pentru principalii operatori de linii din intreaga lume, oferta Alcatel include tehnologiile sale fiabile de centralizare LockTrac, tehnologia de control a trenurilor AlTrac (inclusiv AlTrac/ETCS), solutiile sale de management al retelelor NetTrac precum si echipamentele din camp (numaratoare de osii, electromecanisme de macaz, semnale, etc).

Pentru mai multe informatii accesati site-ul: http://www.alcatel.com/tas.

Despre CN CFR

Compania Nationala de Cale ferata "CFR"-S.A. a fost constituita in 1 octombrie 1998, in baza deciziei Guvernului nr. 581/1998, prin reorganizarea Companiei Nationale de Cai Ferate. CFR are caracter de personalitate juridica romana si are statutul de societate comerciala pe actiuni. Scopul C.F.R.

este obtinerea de profit prin administrarea infrastructurii de cale ferata, oferind operatorilor feroviari posibilitatea de a lucra in baza contractelor de acces. C.F.R. opereaza activitati de interes public national cu scopul de a realiza transportul public feroviar si de a satisface cerintele de siguranta nationala