Intrebat de Carol Sebastian, realizatorul emisiunii Romania la Raport daca "Toti banii care se duc la sanatate de la angajator si de la angajat sunt folositi la sanatate?", ministrul de finante Ionut Popescu a raspuns: "NU", "Nu toti banii dar, cel tarziu pana la anul, toti banii vor fi folositi acolo unde sunt alocati".

Ionut Popescu recunoaste ca o parte din banii colectati pentru fondul de sanatate "se duc la pensii". "Pentru ca – ce sa facem? Avem aproape 5 milioane de salariati si cam 6 milioane de pensionari".

Ministrul a mai spus ca "noi putem merge pe o astfel de idee. Toti banii colectati pentru sanatate sa mearga la sanatate. La fel si la somaj indiferent cati sunt, multi – putini, sa mearga la fondul de somaj.

La pensii cat colectam, cat incasam sa le dam pensionarilor, chiar daca asta ar insemna sa le dam jumatate din pensie?"

"Putem merge pe logica asta?", s-a intrebat Ionut Popescu.

Baza de impozitare trebuie marita, deoarece, spune ministrul, "nu putem pune in pericol venitul unic al unor persoane invarsta avand in vedere ca fondul de sanatate s-a cam subtiat vizibil in ultimul timp", dand exemplu zonele din mediul rural unde aproape nu se plateste nici un fel de impozit.