Dupa intilnirea dintre premierul Calin Popescu Tariceanu si Angela Merkel, presedintele crestin-democratilor germani, purtatorul de cuvint al CDU a declarat, conform unui comunicat transmis de Guvern, ca „Romania merge in directia corecta" in ceea ce priveste combaterea coruptiei.

Conform declaratiilor lui Friedbert Pflüger, purtatorul de cuvint al CDU, Angela Merkel apreciaza progresele facute de autoritatile romane in respectarea angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana si considera ca decisivi vor fi, in ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei in Parlamentul de la Berlin, pasii care vor fi facuti in perioada urmatoare.

Pflüger a afirmat ca presedintele CDU, Angela Merkel, apreciat masurile luate de Romania, in ultimii ani, in privinta cresterii economice.

In ceea ce priveste ratificarea Tratatului de aderare de catre Parlamentul german, purtatorul de cuvant pentru politica externa al grupului parlamentarilor crestin-democrati a spus ca decisive vor fi progresele pe care Romania le va face in perioada urmatoare.

Procesul de ratificare in Parlamentul de la Berlin va incepe dupa publicarea, de catre Comisia Europeana, a raportului de tara privind Romania, a adaugat Friedbert Pflüger. „Va fi o discutie corecta in Parlament", a declarat el.

Crestin-democratii germani, acum in opozitie, sint creditati cu cele mai mari sanse la alegerile anticipate din toamna. Pozitia lor a fost extrem de critica la adresa Romaniei, Angela Merkel sustinind intirzierea cu un an a aderarii tarii noastre la UE.