Inainte ca Dan Negru sa zica Ciao! si sa plece in vacanta, i-am solicitat un interviu in care ne-a vorbit nu doar despre o posibila emisiune noua, ci si despre insuratoare, CNA, carcotasi, fotbal si despre propunerile de a juca in filme.

Rep. - Cu ce ganduri te desparti de "Ciao, Darwin!"!? S-a mers pe ideea ca este bine sa te retragi cat timp esti pe val?

Dan Negru - Nu am certitudinea despartirii de Darwin. E un format care continua sa faca audiente uluitoare. Ultima nazbatie a fost joia trecuta cand telespectatorii s-au uitat in numar mai mare la Darwin decat la semifinala Eurovisionului. Dar ma bucura interesul asta mare pentru emisie. Inseamna ca a creat ceva valva.

Rep. - Cui o lasi pe Roxana, in cazul in care vei prezenta alt format?

Dan Negru - Roxana e un brand puternic. Mi-ar placea sa ramanem pe acelasi drum. In Darwin sau in altceva. Apropo de branduri. Intr-un sondaj facut acum cateva luni, rata Francesca era mai populara decat unul dintre prezentatorii jurnalului de stiri de la TVR. Asta spune ceva despre Darwin.

BUCUROS DE CARCOTASI

Rep. - Vei da in continuare batai de cap CNA-ului?

Dan Negru - CNA e un subiect pe care nu-l inteleg. In general, evit sa vorbesc despre subiecte pe care nu stiu de unde sa le apuc. OZN-uri,Yeti omul zapezilor, CNA... Nu le inteleg si nu le comentez.

Rep. - Dar pe Carcotasi ii poti asigura ca vor avea de ce sa te difuzeze si pe mai departe in cronicuta?

Dan Negru - In Striccia la Notizia, formatul- mama al Cronicii Carcotasilor din Italia, sunt luate in colimator toate formatele de divertisment. Nu se supara nimeni. Asa ar trebui sa fie si aici. Eu ma bucur ori de cate ori apar la ei. E reclama.

Rep. - Care sunt ingredientele care asigura in acest moment succesul unei emisiuni de divertisment?

Dan Negru - Mi-e greu sa spun. Desi am facut vreo noua formate de divertisment numai in ultimii cinci ani. Cred ca unul dintre secrete este sa stii sa tii pasul cu publicul. Romania creste de la o zi la alta. Pretentiile oamenilor sunt mereu altele. E important sa evoluezi odata cu piata de televiziune. Sa intuiesti dorinta oamenilor...

De pilda, nu cred ca "Academia Vedetelor" ar mai avea azi succesul pe care l-a avut acum sase ani. Dupa cum nu cred ca atunci "Ciao, Darwin!" s-ar fi bucurat de o asa popularitate.

GOGOMANI SI GENII

Rep. - Cum ai descrie actuala piata de divertisment?

Dan Negru - Televiziunea e un domeniu care a evoluat teribil in ultimii ani. Inca suntem mari consumatori de televiziune. Ca peste tot, sunt reusite si rateuri, gogomani si genii... Vorbind dinspre zona prezentatorului, e important sa-ti cunosti limitele. Piata e ticsita de emisii, de prezentatori.

Totul e sa-ti alegi cu mare grija formatul, sa ai siguranta ca-l poti tine in mana sau ca e de nasul tau... Adica sa crezi in el. Eu am avut in ultimii ani formate, emisii in care am crezut. Au fost, de asemenea, multe pe care le-am refuzat. Nu ma vedeam prezentandu-le. Mi-am capatat o siguranta financiara care imi permite sa fac televiziune din placere. E cel mai important lucru. Doar asa poti spune "nu" ofertelor in care nu crezi.

Rep. - Se ajunge usor vedeta in Romania?

Dan Negru - Depinde ce intelegi prin vedeta... Da si nu... Si-n lumea televiziunii e la fel. Noi suntem niste fete ceva mai cunoscute. Atat... Eu am senzatia de bacalaureat saptamanal. Senzatia de examen. De fiecare data, in fiecare saptamana, am emotiile audientei. Daca s-a uitat sau nu publicul la noi. Sunt neuroni pierduti pe care nu ti-i mai da nimeni inapoi...

Senzatia de examen saptamanal in televiziune e un tribut greu... Vezi insa daca munca ta din timpul saptamanii a meritat. Putini au norocul si povara asta.

PREA MULT ISTANBUL IN BUCURESTI

Rep. - Cum te refaci dupa ce iti soliciti corzile vocale la filmari?

Dan Negru - Sunt obisnuit. Am tipat si la Academie, si la Batem Palma, si la Cirstea cand a impins-o pe Andreea Balan in piscina, si la Festivalul Mamaia, la Marea Provocare... Asta e! Tip. Mi-au spus multi ca prea-mi dau sufletul, ca prea urlu. O sa fac odata o emisie in soapta!!! Sa vad cum e.

Rep. - Te-a oprit politia de cand conduci noua masina?

Dan Negru - Nu. Sunt un sofer teribil de prudent. Nu trec niciodata de viteza legala. Sofatul in Timisoara are mireasma austriaca. Prea mult Istanbul pe strazile din Bucuresti.

Rep. - Unde ai dori sa-ti petreci vacanta de vara?

Dan Negru - Intre ce-mi doresc si ce o sa fac e cale lunga. Nu mi-am facut inca un program stabil. Depinde si de un eveniment pe care il voi face in vara la Antena.

MARELE ECRAN

Rep. - Ai accepta sa joci intr-un film ? Mircea Radu ti-a luat-o inainte!

Dan Negru - Lui Mircea rolul i s-a potrivit manusa ! Am avut vreo trei oferte. Nu am simtit ca ma pricep. Recunosc, una din ele mi-a facut cu ochiul. Mi-am dat seama insa ca regizorii n-aveau nevoie de capacitatile mele actoricesti, deloc dezvoltate, ci de publicul meu de televiziune. M-am lasat pagubas. Daca va fi sa fie o oferta in care sa ma regasesc, accept.

Daca nu o sa cred puternic in rol, asa cum cred in formatele pe care le prezint, nu ma intereseaza.

Rep. - Ai declarat intr-o vreme ca bunica ta te intreaba tot timpul "Cand te insori ?".Ce ii raspunzi ?

Dan Negru - O tot duc cu zaharelul de cativa ani buni. Si-a dat si ea seama. E un pas pe care cu siguranta o sa-l fac candva. N-am veleitati de burlac convins. Doar ca am o relatie pe care imi place sa o tin pentru mine.

CAPETE PATRATE IN FOTBAL

Rep. - O sa ia Steaua campionatul ?

Dan Negru - Chiar daca bate Steaua pe Timisoara, fotbalul din Romania e pe zi ce trece mai slab, mai fara valoare. Dupa ce vezi o finala ca Milan-Liverpool nu-ti mai vine sa te uiti la impiedicatii nostri. Din pacate. Cred ca Steaua bate pe Timisoara poate si pentru ca timisorenii au un mare ghimpe impotriva lui Dinamo. Dar mingea e rotunda. Si la cate capete patrate sunt in fotbal...

Rep. - Cum crezi ca va evolua Poli Timisoara in campionatul urmator, avand in vedere investitiile facute de curand?

Dan Negru - Poli Timisoara va evolua cu o mare presiune pusa pe capul echipei. De acum urmeaza asteptarile.Investitorii vor sa vada rezultatele banilor lor, publicul vrea sa vada succese. E greu sa evoluezi cu o asa mare presiune. Va fi cea mai timorata echipa. N-o sa-si permita nici un pas gresit.