Daca tot a primit asigurari ferme ca are toate sansele ca PPE sa il accepte ca membru, PD a primit, public, si o sarcina, direct de la liderul grupului popular.

Hans-Gert Poettering a recomandat ieri, la finalul reuniunii de doua zile a grupului popular din Parlamentul European de la Bucuresti, ca partidele care doresc sa devina membre ale PPE sa colaboreze cu urmasii europeni ai taranistilor, mai precis cu PPCD-ul lui Gheorghe Ciuhandu.

„Daca PD se va afilia la partidul nostru, pentru noi va fi foarte important sa existe o colaborare cu partidele deja afiliate la PPE, care sa functioneze si in Parlamentul European, si aici, in Romania. Sa aiba liste comune la alegeri, pentru ca nici unul dintre prietenii nostri sa nu fie exclus", a spus liderul grupului popular european.

Recomandarea, asa cum a numit-o el, vizeaza, formal, si UDMR, insa presedintele Marko Bela a exclus ieri ideea. Poettering a mers chiar mai departe decit presedintele PPE, Wielfried Martens, in ceea ce priveste asteptata optiune oficiala a PD pentru PPE, afirmind ca „doreste sa dea PD aceasta sansa".

In ceea ce priveste PC, lucrurile sint mai putin clare. Intrebat cum privesc popularii europeni acuzatiile pe care presa din Romania i le-a adus in timp liderului PC, Dan Voiculescu, Poettering s-a limitat sa repete ca pentru PPE sint importante si programele partidelor, dar si „persoanele care le fac".