Mai mult de 600 de angajati ai firmei care imbuteliaza Pepsi impart o prima de un milion de dolari, pe motiv ca au reusit sa sfideze „rezonabilul". Ei au obtinut intr-un an o crestere a cifrei de afaceri cu 23%, pina la suma rotunda de 100 de milioane de dolari.

Pentru ca au contribuit la realizarea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de dolari, peste 60% din cei 1.075 de angajati ai QAB au primit o prima medie de aproximativ 1.500 de dolari.

Anul trecut, in cadrul Conferintei de Marketing si Vinzari, managerii companiei Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul autori-zat si distribuitorul Pepsi, si-au stabilit ca obiectiv punerea in practica a unui proiect destul de „nerezonabil": depasirea cifrei de afaceri de 100 de milioane de dolari.

Altfel spus, managerii companiei si-au propus cresterea cifrei de afaceri a companiei cu aproximativ 23% fata de cifra de afaceri bugetata. In caz de reusita, angajatii societatii urmau sa primeasca o prima de un milion de dolari, ceea ce s-a si intimplat. „Am propus colegilor acest proiect pentru ca simteam ca e realizabil si ca putem cistiga acest pariu cu noi insine.

Sustinem neconditionat initiativele «nerezonabile» si credem cu tarie ca fiecare angajat al companiei QAB se poate depasi. Marturie sta faptul ca primele pentru realizarea de proiecte «nerezonabile» nu se reporteaza, ci se acorda in fiecare an, incepind cu 2002", apreciaza Florin Radulescu, director general al companiei QAB.

Incepind cu 2002, compania ofera anual o prima angajatului sau echipei care finalizeaza cel mai ambitios proiect. Valoarea acestei prime a fost initial de 1 miliard de lei, din 2003 aceasta fiind de 1,2 miliarde de lei. In 2004, intreaga companie s-a implicat in proiectul „nerezonabil" comun propus de conducerea companiei.