Ministrul Justitiei, Monica Macovei, va solicita demiterea conducerii PNA. "Daca in trei ani de zile nu au facut nimic, nu stiu ce ar face de acum incolo", a spus ieri ministrul Justitiei.

"Reforma e o batalie la care nu o sa renunt", a subliniat ieri ministrul Justitiei Monica Macovei, in cadrul primei reuniuni a popularilor europeni de la Bucuresti.

Schimbarea conducerii PNA va fi decisa in urma consultarii cu Comisia Europeana, deoarece in clauza de salvgardare impusa Romaniei este prevazuta in mod specific consolidarea Parchetului Anticoruptie, a spus Macovei aratand ca nu este luat in calcul un interval de timp. Ea a subliniat ca deja se primesc "cartonase galbene" pentru ca nu a fost rezolvat nici un caz de mare coruptie.

Ca urmare, Macovei si-a declarat intentia de a scoate de la "naftalina" dosare ce privesc savarsirea unor acte grave de coruptie .

Macovei a subliniat ca tara noastra este sub presiunea "unei numaratori inverse" fiind foarte putin timp pentru modificarea sistemului juridic. Noile masuri privind modul de distributie a cauzelor urmeaza sa fie incluse intr-un pachet de legi pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului.