De cativa ani buni, Hi-Q este un nume constant pe piata muzicala autohtona, cochetand permanent cu ideea de hit, ca sa nu mai vorbim despre aparitiile tv. In muzica, nu cred ca ar concura vreodata la "cel mai bun live" si este greu de spus daca acesta este obiectivul principal. Cu toate acestea, Mihai, Florin si Nicoleta au o groaza de concerte.

In televiziune, la Acasa TV, au intrat in echipa emisiunii "Indragosteste-ma de tine", unde, la un moment dat, s-au delimitat de ceilalti prezentatori, realizand sectiunea "La agatat de vedete". Oricum am aborda subiectul, Hi-Q se invarte in jurul succesului.

Mai mult decat atat, asa cum declara si Mihai, in toamna anului viitor, cand trupa implineste 10 ani de existenta, fanii Hi-Q vor avea o surpriza de proportii...

- Emisiunea de la Acasa TV a intrat in vacanta. Ce se intampla mai departe?

- Din cate stiu, pe timpul verii nu vom avea de lucru din acest punct de vedere, insa nu ne deranjeaza deloc, pentru ca avem suficient timp sa ne ocupam de concerte si sa ne relaxam putin inainte de inceperea "lucrarilor" pentru noul album. Deja am incheiat contractele pe vara, ceea ce inseamna ca ne vom afla mai mult pe litoral, la Costinesti si Mamaia.

- Dupa experienta de la "Indragosteste-ma de tine", unde ati fost mai multi prezentatori, crezi ca in toamna veti avea un format doar pentru voi trei?

- Nu stiu inca, insa, ca sa fiu sincer, cred ca ne-am descurca mai bine. Intr-o echipa mare, chiar daca esti prieten cu ceilalti, nu poti comunica la fel. Din acest punct de vedere, ne-am simtit mult mai bine cand am realizat pastila de 30 de minute, "La agatat de vedete". Hi-Q este o echipa sudata, ceea ce inseamna ca, la nivel comunicativ, toate merg foarte bine.

Miercuri seara, la ultima emisiune, producatoarea noastra a insistat sa spunem "ne vedem in septembrie"... Nu stim insa care va fi formula atunci.

- Sa revenim la muzica... V-ati maturizat?

- Cred ca suntem pe drumul spre maturizare. De cand avem propriul studio de inregistrari, lucram ardeleneste, in sensul ca putem reveni asupra unor piese sau versuri, modificandu-le de cate ori vrem. Acum, nu mai platim pentru orele de studio ca pe vremuri, deci putem sta circa sase luni la un album.

Este adevarat ca atunci cand ai studioul tau pierzi din viteza, insa in acelasi timp castigi din punct de vedere calitativ. Cred ca muzica se schimba o data cu noi. De exemplu, zilele trecute ascultam piese mai vechi ale trupei. Eram tot noi, insa la 19 ani. Acum, cred ca am evoluat vizibil. Cel mai important lucru in acest sens este faptul ca piesele reflecta personalitatea noastra.

Cand compunem, ne gandim la ce ni se intampla, vezi cazul hiturilor "Gasca" sau, de ce nu, "Te-am iubit, dar...", care au la baza fapte de viata.

- Am inteles, insa ma refeream nu numai la muzica, ci si la prestatia scenica...

- Din acest punct de vedere, cred ca acesta este atuul nostru principal. Pe scena ne simtim cat mai bine. Am investit foarte mult in zona asta, astfel incat show-ul Hi-Q sa devina mai dinamic la fiecare concert. Ne-am cumparat un mixer nou, microfoane, monitoare de scena, lucruri care costa o avere. Cu toate acestea, cred ca a meritat, pentru ca efectele sunt vizibile.

In plus, avem propriul sunetist - Dj Star -, care ne ajut foarte mult. Nu stiu ce se intampla, insa n-am avut in viata mea succes ca acum. In acest moment, avem show-uri cat sa dorm mai putin decat imi doresc.

- Care este raportul live - insertii play-back?

- Insertiile sunt doar pe vocile secundare. Tot ce inseamna voci principale este live. Avand in vedere ca la anul trupa implineste 10 ani, spre toamna, pregatim lansarea unei noi trupe Hi-Q, ce va fi o mare surpriza. Or, din punct de vedere al concertelor, vor exista destule schimbari, cum ar fi una sau doua voci de backing-vocals. Restul surprizelor nu le pot dezvalui...

- Sa inteleg ca exista sanse sa vedem Hi-Q 100% live? Exista o tendinta in acest sens pe piata...

- Nu stiu cat de mult suporta piata Hi-Q cu band pe spate. Cred ca urmatorul pas va fi inserarea unor bucati de chitari sau tobe live in programul de concert, insa cred ca aceasta varianta se va realiza prin mixer. Incercam sa imbunatatim prestatia noastra, insa nu ne laudam foarte tare cu asta. Fiecare face ce poate.

Din acest punct de vedere, noi facem entertainment si lumea este fericita cand ne vede in concerte. Mai mult, dupa venirea Nicoletei, filosofia trupei s-a schimbat radical, in sensul ca lucram pe termen mediu si lung, gandindu-ne mai putin cate show-uri avem in acest week-end. Momentan, ne intereseaza schimbarile ce vor surveni toamna viitoare.

- Ce se mai intampla cu casa voastra de productie?

- Tocmai ne pregatim relansarea proiectului nostru de suflet, TNT, intr-o noua formula, eveniment ce va avea loc peste doua-trei saptamani. In plus, am avut o campanie desfasurata prin licee, in urma careia am recrutat tinere talente, pe care speram sa le lansam la un moment dat. In prezent, ei sunt la "Scoala noastra" - scoala lui Dan Fintescu si a lui Cici de la Sistem.

Pot spune ca suntem parteneri la acest demers artistic, in asa fel incat copiii care se pregatesc acolo sa nu plateasca cursurile. La final, sper sa lansam una sau doua trupe noi.

- La final, sa intram putin pe taramul telenovelelor. La Acasa TV se pregateste un nou proiect. Sunteti si voi in schema?

- Nu. Daca ar fi oferte, ar trebui sa ne curteze pe toti trei, pentru ca asa este politica trupei: toti sau nici unul. Un proiect de acest gen te tine prins non stop, pe o perioada lunga de timp, si iti dai seama ca o eventuala cooptare a unuia dintre noi intr-o telenovela ar periclita activitatea trupei.

Momentan, sigur nu vom fi implicati in asa ceva, insa, la un moment dat, sunt convins ca vom fi solicitati...