Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat joi seara, la Berlin, ca ar fi "foarte dezamagit" daca opozitia ar depune o motiune de cenzura la pachetul legislativ privind proprietatea si reforma justitiei pe care Guvernul isi va asuma raspunderea. Potrivit lui Tariceanu, acest lucru ar demonstra "ca partidele din opozitie nu sprijina in totalitate integrarea europeana".

"Este un moment foarte bun pentru noi, ca si Coalitie, sa ne aratam forta si o ocazie pentru opozitie sa demonstreze ca lucreaza in consens pentru aderarea la Uniunea Europeana", a precizat primul-ministru.

Calin Popescu-Tariceanu a facut aceste afirmatii raspunzand unei intrebari care i-a fost adresata de participantii la conferinta "Romania si provocarile momentului aderarii la UE", organizata de Fundatia "Friedrich Naumann" - reprezentanta landului Hessen si Ambasada Romaniei la Berlin.

Cu aceeasi ocazie, premierul roman si-a reiterat si pozitia in ceea ce priveste ideea organizarii de alegeri anticipate. Tariceanu a spus ca nu considera ca Romania ar trebui sa organizeze alegeri anticipate in acest an, intrucat membrii cabinetului ar fi obligati sa se concentreze asupra campaniei electorale si nu asupra agendei europene.

"Noi avem o majoritate stabila in Parlament. Sigur ca orice putere isi doreste sa aiba o majoritate substantiala, dar trebuie sa respectam votul populatiei", a spus premierul.