Un camion plin cu bani ar putea castiga romanii duminica aceasta la Loto 6/49. Vor fi pusi in joc cinci milioane de euro sau aproximativ 180 de miliarde de lei. Este cea mai mare suma jucata in istoria Loteriei Romane. Ce sa te mai miri atunci ca lumea se duce la biserica sa dea acatiste pentru castig?! Daca pastrezi banii in banca, ai o dobanda de 36 de milioane de lei pe zi.

Sau poti face 2.000 de calatorii in toata lumea. Aproape trei milioane de romani au cumparat bilete loteristice in aceasta saptamana.

Aproape ca-ti vine ameteala cand te gandesti la atatia bani. Am intrebat cativa oameni pe strada daca stiu cum se scrie 180 de miliarde de lei si multi au stat sa se gandeasca indelung cate cifre ar trebui sa insire pe hartie, ca sa formeze ditamai "sarpele". Acum bisericile si casieriile Loto sunt cele mai pline.

E adevarat ca aceasta nu e credinta in Dumnezeu, sa te duci la biserica si sa dai acatist pentru castigul loteristic. Dar sunt destui oameni care fac asa ceva. Unii dintre ei au venit si la biserica "Sfantul Anton" din centrul Capitalei. "Noi le spunem oamenilor sa nu dea asemenea acatiste.

Trebuie sa te rogi pentru sanatate, iertarea pacatelor si sa-ti fie luminata mintea, nu pentru bani sau alte castiguri materiale", ne-a spus parintele paroh Romulus Stanculescu.

Banu', ochiul dracului

Dar se pare ca toti suntem mai mult sau mai putin "bantuiti" de ideea ca oricand norocul ne poate astepta dupa colt. "Fantasma norocului te indeamna sa te gandesti ca tu ai putea sa fii cel mai puternic. In fata norocului, toti oamenii sunt la fel, parca si-ar iesi din pepeni", ne-a declarat psihiatrul Florin Tudose.

Din cauza aceleiasi fantasme unii dintre castigatorii unor mari sume de bani la loterie au luat-o razna, fie au pierdut banii pe nimicuri, fie au intrat cu masina lor "bengoasa" in pom. "Asta se intampla pentru ca individul iese din ritmul sau obisnuit de viata", este de parere acelasi specialist.

Trei milioane de jucatori

Ca si saptamana trecuta, cand nu s-a castigat potul cel mare la 6/49, si in aceasta saptamana aproape trei milioane de romani au cumparat bilete la Loto. Cei mai multi joaca varianta simpla, de sase numere, care costa 40.000 de lei, pentru ca n-au bani pentru diverse combinatii de numere, mai scumpe. "Calculul probabilitatilor poate arata ca sansa de a castiga dintr-o varianta simpla este mica.

Dar exista totusi. E imposibil de spus ce sanse poti avea, sa dai un procent anume. Totul e sa incerci", ne-a spus profesorul de matematica Stefan Fatulescu.