Executivul a aprobat, in sfirsit, legile pentru care isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului la sfirsitul acestei sesiuni: este vorba despre Pachetul de Legi pentru reglementarea juridica a proprietatii si reforma in justitie.

Cele mai importante prevederi din acest Pachet legislativ tin de restituirea in natura a proprietatilor confiscate de regimul comunist, incurajarea dezvoltarii agriculturii si restringerea rolului Consiliului Suprem al Magistraturii in ceea ce priveste numirea procurorilor.

PSD a anuntat deja ca va depune o motiune de cenzura in Parlament cu ocazia asumarii raspunderii de catre Guvern.

Pachetul de Legi aduce citeva noutati extrem de importante pentru agricultura, cum ar fi acordarea unei rente pensionarilor care isi vind sau arendeaza pamintul, sau stabilirea unui impozi marit pe terenul agricol.

Noile prevederi au stirnit deja furia sindicalistilor din agricultura, mitingul organizat de ei neavind insa mare impact deoarece ministrul Gheorghe Flutur era plecat in vizita in Japonia.

In ceea ce priveste retrocedarea, Guvernul isi propune sa dea inapoi proprietarilor tot ceea ce li s-a confiscat, aceasta insemnind un efort substantial pentru bugetul de stat.

Tendinte: politici economice

  • Guvernul a adoptat Pachetul de Legi pentru reglementarea proprietatii si reforma in justitie
  • Tariceanu critica posibila motiune
  • Pensionarii care-si vind sau arendeaza terenul agricol vor primi renta
  • Impozitul pe terenul agricol va fi de 10 euro/hectar
  • Sindicalistii din agricultura au colindat centrul Capitalei