In prima jumatate a acestei luni, conform termenelor stabilite de lege, parlamentul se va reuni in sedinta comuna pentru a dezbate rapoartele de activitate pe 2004 ale SRTV si SRR. In cazul in care majoritatea parlamentarilor va respinge documentele, conducerea celor doua institutii va fi demisa.

Saptamina aceasta expira termenul de 30 de zile in care cele doua Camere vor trebui sa dezbata, in sedinta comuna, raportul final al Comisiei parlamentare de ancheta a SRTV si SRR. In aceeasi sedinta vor fi analizate si rapoartele de activitate, care au fost respinse saptamina trecuta de Comisia de cultura si de cea de buget-finante.

Parlamentarii vor mai avea pe masa si rezultatele controlului Curtii de Conturi, realizat la solicitarea comisiilor parlamentare, care releva nereguli in activitatea financiara a celor doua institutii.

Surse din cadrul coalitiei aflate la guvernare sustin ca rapoartele de activitate vor fi respinse de parlamentarii ADA, UDMR, PC si ai minoritatilor.

Printre numele vehiculate ca succesori ai lui Valentin Nicolau si Dragos Seuleanu la conducerea SRTV si, respectiv, SRR sint Lucia Hossu-Longin, Stelian Tanase, Cornel Nistorescu si Rodica Culcer.

Tanase si Nistorescu au infirmat o eventuala numire, motivind prin legaturile contractuale cu Realitatea TV si, respectiv, Ringier. Lucia Hossu-Longin este si in prezent colaboratoare a TVR, in timp ce Rodica Culcer este libera de contract.