Imaginea de altadata a Antenei 1 are necazuri cu ratingul, iar postul din Baneasa nu vrea sa ii reintroduca emisiunea in grila la ora 22.00, asa cum si-ar dori Tuca, fiindca „Observatorul" programat la acea ora face sase puncte de rating. Realizatorului i s-a propus intrarea la ora 23.00, insa a refuzat-o.

Povestea a fost relatata pentru „Evenimentul zilei" de surse din managementul postului din Baneasa, iar Marius Tuca a refuzat, pentru moment, orice fel de comentarii. Ultima editie din „Tuca Show" a fost cea speciala, din 1 iunie 2005, cind in studiou s-au aflat cei trei jurnalisti luati ostatici in Irak, care a avut virfuri de peste opt puncte de rating.

In general insa audienta talkshow-ului lui Tuca se situeaza in jurul a trei puncte, la jumatate fata de „Observatorul" de la ora 22.00 al Letitiei Zaharia.

Revenire de proba

Dupa alegeri, Tuca a revenit pe ecran timp de o luna, in perioada 14 februarie-17 martie, de la ora 22.00. Surse din Antena 1 afirma ca a fost vorba de o luna de proba, pentru testarea ratingurilor, care insa nu s-au dovedit satisfacatoare.

Conform altor surse, Marius Tuca ar putea reveni in grila de toamna, de la ora 22.30.

Contractul cu Antena 1 a expirat pe 1 mai, iar deocamdata Tuca se ocupa doar de „Jurnalul national", cotidian care a avut in ultimele luni o crestere importanta, in parte si datorita unei campanii de marketing in care cititorii cistigau masini.

Milionarul de la miezul noptii

„Tuca Show" este ultimul supravietuitor din perioada de glorie a talkshow-urilor politice de dinaintea anului 2000. Marius Tuca a ajuns vedeta aproape din intimplare. Pe 10 iunie 1996, el aparea in prima editie a „Milionarilor de la miezul noptii", adus pe ecran de la „Jurnalul national".

Dupa ce a rivalizat ani la rind cu Florin Calinescu („Chestiunea zilei"), „Tuca Show" a ramas singurul talkshow cu greutate de pe un post important. Editia din 7 ianuarie 2002 a fost una antologica, fiindca a ocazionat prima aparitie in public a lui Sorin Ovidiu Vintu.

Anul trecut, in primavara, „Tuca Show" a fost scos din grila in mod oficial fiindca realizatorul lui nu dorea sa se implice in politica. Surse din Antena 1 afirma insa ca decizia a fost luata, dimpotriva, datorita afinitatii fata de anumite factiuni din PSD (Mircea Geoana) a realizatorului.

Ceea ce nu se potrivea cu mesajul foarte critic pe care PUR l-a avut, la locale, la adresa fostului partid de guvernamint.