Alt meci fara istoric. Desi a fost preluata de un olandez, Henk Wisman, Armenia a jucat mai slab ca in mandatul francezului Casoni. Macedonenii au controlat partida, iar atacantul lui Lazio, Goran Pandev, a fost omul cu golul. Atacantul a deschis scorul in prima repriza, din penalty, apoi, putin dupa odihna, a dublat avantajul echipei lui Santrac.

Edgar Manusarian, varful care a semnat cu Ajax, si care marcase miercuri patru goluri la nationala Under 19, a stabilit scorul final. Armenia - Macedonia 1-2. La gazde, atacantul lui FC Brasov, Arman Karamian (foto), a ramas pe banca.

Avionul care transporta delegatia echipei Macedoniei spre Armenia a fost impiedicat de autoritatile din Turcia sa survoleze teritoriul acestei tari, sub amenintarea ca va fi doborat. Cu 20 de km inainte de a ajunge la destinatie, aparatul de zbor care transporta delegatia macedoneana a fost incadrat de doua avioane militare care nu i-au permis sa-si inceapa coborarea pentru a ateriza in Armenia.

Incidentul a avut loc joi. Pilotul avionului a decis sa revina la Skopje, astfel ca dupa cinci ore de zbor fotbalistii s-au vazut nevoiti sa astepte alte cinci ore, cat timp s-au derulat discutiile referitoare la atitudinea de adoptat in urma incidentului. Membrii delegatiei au cerut UEFA ca meciul cu Armenia sa fie amanat, dar forul european a decis ca intalnirea sa aiba loc.

Surse din cadrul Ministerului turc al Afacerilor Externe au confirmat faptul ca pilotului avionului i s-a cerut sa se intoarca si ca aparatul a intrat in spatiul aerian turc fara permisiune. (Paul Bardasu)

Armenia - Macedonia 1-2 (0-1)

Au marcat: Manusarian 54/ Pandev 28 pen, 46. Armenia: Berezovski - Dohoian, Hovsepian, Hachatrian, Voskanian (67 Hakobian) - Tadevosian, Mkrtchian, Mkhitarian, Aleksanian (70 Jenebian) - Sargsian (51 Manusarian), sahgeldian. Antrenor: Henk Wisman.

Macedonia: Madzovski - Lazarevski, Sumulikovski (83 Kravelski), Sedloski, Petrov - Popov (57 Krstev), Vasovski, Mitrevski, Maznov (66 Ismaili) - Pandev, Groznadovski. Antrenor: Slobodan Santrac. A arbitrat: Tomasz Mikulski (Polonia).