Brindusa Armanca si Andrei Dimitriu au toate sansele sa devina sefi interimari ai televiziunii si radioului public. Surse din Alianta D.A. au declarat ca decizia a fost luata ieri, in cadrul Consiliului de Conducere al coalitiei aflate la guvernare. Numirea va fi facuta cel mai probabil miine, cind va avea loc sedinta comuna a celor doua Camere ale parlamentului.

Cei doi nominalizati sustin ca nu au avut pina acum nici un fel de discutii oficiale pe aceasta tema.

Potrivit unor surse din coalitie, Brindusa Armanca, fost jurnalist al TVR Timisoara, a fost propusa de PNL, iar Andrei Dimitriu de PD. Brindusa Armanca a declarat pentru „Evenimentul zilei" ca nu a avut discutii oficiale cu nici un reprezentant al coalitiei, dar nu exclude posibilitatea de a accepta acest post.

„Daca a fost condusa institutia atitia ani de un om care nu are nici o legatura cu jurnalistica, de ce sa nu poata fi condusa de un ziarist?", s-a intrebat ea, adaugind ca nu se poate pronunta asupra acceptarii pozitiei pina nu cunoaste toate conditiile.

Armanca a fost director al TVR Timisoara pina in 2003 si angajat al aceluiasi studio pina la inceputul anului 2004, cind i-a fost desfacut contractul de munca pentru ca a facut publice criticile la adresa conducerii SRTV.

Andrei Dimitriu a afirmat ca are retineri in a accepta o astfel de functie, din cauza „situatiei din institutie", dar spune ca ar reveni in fruntea radioului public pentru a continua proiectele intrerupte acum patru ani. Dimitriu a fost seful SRR in perioada 1999-2001, fiind schimbat dupa recistigarea puterii de PSD.

El este vicepresedinte si purtator de cuvint al Partidului Popular Crestin-Democrat (fost PNTCD).

Seuleanu si-a facut bagajele

Surse din interiorul radioului public sustin ca Dragos Seuleanu, actualul presedinte-director general al SRR, a inceput sa-si stringa lucrurile din birou inca de vineri, fiind convins ca schimbarea sa va avea loc saptamina aceasta. „Doar nu sint timpit sa nu-mi dau seama ce se va intimpla", a declarat Seuleanu pentru „Evenimentul zilei".

El a convocat pentru astazi doua sedinte: dimineata cu Consiliul de Administratie si dupa-amiaza cu directorii si redactorii-sefi ai studiourilor teritoriale. „Trebuie sa-mi iau „la revedere" de la oamenii astia, nu pot sa plec asa, pur si simplu", sustine Seuleanu. El a recunoscut insa ca sedinta de dimineata are menirea de a desemna inlocuitorul sau in Clubul Roman de Presa.

Surse din radioul public afirma ca acesta ar urma sa fie Dan Preda, directorul RADOR, unul dintre oamenii acuzati de cenzura de contestatarii lui Seuleanu. Seful SRR nu a vrut sa-si nominalizeze urmasul, dar il considera pe Preda ca „una dintre achizitiile de foarte buna calitate ale echipei manageriale".

(Bety Blagu, Alina Mihai)