Batrine Marx, tu pe aceste meleaguri vei fi degraba tuns si trimis la reeducare, pina si faptul ca vacile estice, care au pascut pe linga linia ferata, se cred vagoane de locomotiva si nu mai dau lapte, ti se pune tot tie in circa!

Aceasta fraza scrisa pe vremea cind beam cu amicul meu Karl mi-am reamintit-o in clipa in care prefectul cu zulufi si cu pantalonasi roz-bonbon al Capitalei a inaugurat parada vacutelor de plastic.

La atitia boi cu diploma iesiti din boiangeria evenimentelor, frumos vopsiti si cu floarea ticalosiei la butoniera, sa pasca pe imasul bugetului de stat, ne mai lipseau vacutele rujate ca sa fie turma completa.

Capitalismul rominesc incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un bordel vesel care ignora realitatea schiloada si scincetul de dincolo de bariera.

Asa se face ca un ev mediu amnezic si intunecat a uitat sa plece din satele dunarene unde organizeaza zilnic parade cu tebecistele noastre vaci nationale valsind la jug pe strase, in plesnetul biciului sau facind spagatul la plug sub potopul injuraturilor neaose.

Exclamatia lui Pacala: „Nu-i e prea bine vacii noastre, ca-l vad pe tata cu pielea ei pe bat!" a capatat dupa ’89 accente de genocid, caci, din sapte milioane de baltate cite ne lasase nea Nicu mostenire, am ramas astazi cu mai putin de trei milioane jumate.

Geaba ne jucam cu vacutele de plastic de-a Europa, daca laptele vacii reale a ajuns un produs de lux intr-o tara semi-agrara.

Conform statisticii pe care mi-a soptit-o doctorul Petcu, ingrijoratul purtator de cuvint al necuvintatoarelor, un romin consuma un litru de lapte sau produse din lapte pe saptamina, adica exact cit mananca un neamt sau un francez pe zi.

Ca sa traim si noi bine d’aci inainte sper ca saptamina viitoare doamna Mantale va inaugura si parada taranilor de plastic.