"Consider ca gestul lor este complet eronat", a declarat primul ministru Calin Popescu Tariceanu referindu-se la fruntasii liberali care l-au insotit pe Dinu Patriciu la Curtea de Apel. Declaratia a fost facuta in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix.

Intrebar de realizatorul emisiunii daca prezenta parlamentarilor liberali la Curea de Apel Bucuresti impreuna cu Dinu Patriciu a afectat imaginea PNL si aminteste intr-un fel de parlamentarii PDSR care l-au insotit pe Gabriel Bivolaru la Parchet, primul ministru a declarat: "Nu stiu, dar eu consider ca, dincolo de orice apreciere cu privire la imagine, consider ca gestul lor este complet eronat"

Tariceanu a spus ca "eu cred ca nu este corect sa se faca presiuni. Trebuie lasata justitia sa lucreze in mod foarte corect si obiectiv si astfel de presiuni din partea unui partid politic nu cred ca sunt acceptabile". "Eu consider ca nu sunt acceptabile", a accentuat el.

In acest context, realizatorul i-a amintit primului ministru ca s-a speculat la acea vreme ca ar exista diferente in ce priveste viziunea PNL si viziunea Presedintiei in cazul Patriciu, cu privire la modul in care Parchetul a actionat in acest caz.

Realizatorul a citit un fragment din Comunicatul Presedintiei Romaniei din 30 mai a.c cu privire la respingerea Constitutiei UE de catre francezi, fragment interpretat la acea vreme de presa ca fiind o referire la cazul Patriciu.

"Daca atunci cand organele statului vor incerca sa se atinga de coruptie si impotriva lor se vor ridica partide, comunitati de afaceri, mijloace media, zadarnicind si intimidand actiunile legale ale statului, cu certitudine integrarea in UE va ramane doar un deziderat si nu o realitate".

Multi au interpretat acest fragment ca un avertisment al Presedintiei legat de modul in care anumiti liberali si in general PNL s-au comportat in cazul Patriciu, i-a amintit realizatorul premierului.

In replica, presedintele PNL a declarat "Nu, eu cred ca in aceasta problema impartasesc aceeasi viziune cu presedintele si de aceea consider complet gresita atitudinea celor doi colegi parlamentari care au mers la parchet". "Nu am alt comentariu de facut.

Mi se pare un lucru minimal, cel putin daca nu ar fi in stare sa aprecieze pe moment modul in care sa se comporte, ar fi trebuit macar sa invete din trecut" a continuat Tariceanu.

Intrebat daca fruntasii liberali care l-au insotit pe Dinu Patriciu la Curtea de Apel Bucuresti vor fi in vreun fel sanctionati, Tariceanu a spus ca "PNL-ul nu este un partid de represiune".

"Eu cred ca fiecare probabil, are o motivatie pentru anumite gesturi, dar cred ca este cel mai bine ca fiecare sa aiba capacitatea sa analizeze, sa traga anumite concluzii din actiunile pe care la intreprinde si sigur, atunci, cand greseste sa-si recunoasca propriile greseli", a concluzionat primul ministru.