Prima reactie din partea ziaristilor luati ostatici in Irak, criticati de Traian Basescu pentru "nesabuinta lor", a venit din partea lui Ovidiu Ohanesian. Ziaristul de la "Romania libera" il contrazice pe Traian Basescu si sustine ca nu poate sa faca nici acum unele dezvaluiri referitoare la rapire.

Acesta a declarat pentru Adevarul ca nu s-au spus multe lucruri, dar ca "toate se vor lamuri in timp". Atitudinea retinuta a ziaristului este confirmata si de evitarea unui raspuns transant referitor la numarul locatiilor in care au fost tinuti prizonieri. "Cred ca au fost doua", ne-a spus Ohanesian. El nu comenteaza nici eventuala prezenta a altor ostatici alaturi de ei pe timpul detentiei.

Pe de alta parte, sustine insa ca a luat in calcul in timp ce era prizonier si posibilitatea unui aranjament pus la cale inainte de plecarea din Romania. Ziaristul de la "Romania libera" a mai adaugat ca banuieste PSD si serviciile secrete de sustinerea lui Hayssam.

Ohanesian a mai spus ca nu a avut intentia de a pune in dificultate statul roman, dar "jurnalismul nu se face cu arma in spate, cum o face Mile Carpenisan de la Antena1". Reporterul cu pricina a fost criticat de presedintele Romaniei pentru ca "a dezinformat opinia publica si a pus in pericol salvarea jurnalistilor".

Totodata, Ohanesian a anuntat ca va face propriile verificari pentru a afla cat de implicat este Mohammad Munaf in rapire. El are inca semne de intrebare privitoare la intreaga operatiune.