Ministerul Afacerilor Externe avertizeaza cetatenii romani asupra pericolelor care exista in Irak si recomanda evitarea acestor zone. Aceste precizari sunt incluse intr-un comunicat pe care MAE l-a dat, miercuri, publicitatii.

COMUNICATUL MINISTERULUI DE EXTERNE

"Pe fondul mentinerii situatiei de insecuritate din Irak si al accentuarii practicilor agresive carora le cad victima numerosi cetateni straini (rapiri de persoane, asasinate, atentate teroriste), Ministerul Afacerilor Externe reitereaza recomandarea insistenta facuta cetatenilor romani de a evita calatoriile pe teritoriul acestei tari.

Pana la ameliorarea conditiilor de securitate, se recomanda amanarea oricaror deplasari in Irak si necesitatea coordonarii eventualelor calatorii, care nu pot fi evitate, cu autoritatile romane si irakiene de resort.

In contextul mentinerii riscurilor de securitate sporita, in care se incadreaza si incidentul survenit la 6 iunie a.c., in care au fost implicati doi cetateni romani, MAE avertizeaza, inca o data, cetatenii romani asupra riscurilor la care se expun in cazul in care intentioneaza sa efectueze calatorii in zone de conflict.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca situatia existenta in aceasta tara limiteaza drastic posibilitatile Ambasadei Romaniei la Bagdad de acordare de sprijin in domeniul securitatii personale sau in cel logistic."