Corneliu Vadim Tudor recunoaste ca a dat la OTV „sume infime, de cite trei-patru milioane de lei"

Dan Diaconescu va trebui sa dea explicatii, astazi, la CNA, cu privire la banii pe care OTV i-a primit de la Corneliu Vadim Tudor pentru „Discurs asupra natiunii". Asupra realizatorului de la OTV planeaza si alte suspiciuni legate de diferite sume de bani pe care le-ar fi putut primi de la invitatii sai.

Consiliul National al Audiovizualului este in posesia unui fragment dintr-un discurs televizat al lui Corneliu Vadim Tudor, care confirma faptul ca Diaconescu primeste bani pentru aparitia in unele dintre emisiunile OTV.

„Prinsesem si culoarul asta cu OTV-ul, „Discurs asupra natiunii", plateam niste bani acolo, asa e-n propaganda", a afirmat liderul PRM in emisiunea „24 h" de pe 4 iunie, conform monitorizarii CNA.

Consiliul a solicitat de la Dan Diaconescu, pina astazi, la ora 10.00, un raspuns in legatura cu plata efectuata catre OTV de senatorul Corneliu Vadim Tudor. Alte informatii, neconfirmate, sugereaza ca Dan Diaconescu ar fi primit bani si de la alte persoane care au aparut in programele OTV, cum ar fi Gigi Becali, Marian Vanghelie, ghicitoare sau diferiti invitati acuzati in anumite dosare penale.

Realizatorul OTV nu a putut fi contactat de „Evenimentul zilei" pentru explicatii, in schimb Gigi Becali a negat ca i-ar fi oferit lui Diaconescu bani pentru desele invitatii in emisiuni: „Se ruga de mine sa vin la emisiuni, ca si Nasul", a declarat pentru „Evenimentul zilei" afaceristul.

„Nu ma duceam de cite ori ma chema, dar ma duceam, fiindca OTV este cea mai curata televiziune din Romania".

In schimb, presedintele PRM a dat publicitatii o scrisoare deschisa catre Ralu Filip, in care, printre numeroase acuzatii violente la adresa acestuia, a recunoscut ca a dat bani la OTV: „Stai linistit, e vorba de

sume infime, de cite trei-patru milioane de lei, oferiti unor tehnicieni pentru montajul peliculei".

Daca Dan Diaconescu a primit intr-adevar bani de la invitatii in emisiuni, exista mai multe posibilitati. Una este sa dovedeasca faptul ca a fost o tranzactie transparenta si legitima.

O a doua este sa furnizeze o factura care sa ateste ca schimbul de bani este legal din punct de vedere contabil, dar in acest caz poate fi amendat de CNA pentru publicitate mascata, fiindca intelegeri de felul aceleia realizate cu Corneliu Vadim Tudor nu respecta regulile reclamei TV.

Si, in fine, daca a fost vorba de bani pur si simplu dati in mina, cazul devine de resortul Parchetului, care il poate pune pe Diaconescu sub acuzare pentru mita, foloase necuvenite, evaziune fiscala sau alte categorii de infractiuni.