Incepand cu data de 1 octombrie 2005, BenQ va prelua intreaga Divizie de telefonie mobila, impreuna cu proprietatile si obligatiile financiare.

Prin acordul comun, Siemens va deveni actionar in Corporatia BenQ prin cumpararea de actiuni noi in valoare de 50 milioane de euro, lansate de BenQ si va furniza fonduri totalizand aproximativ 250 milioane de euro pentru sustinerea viitorului acestei afaceri.

De asemenea, BenQ va deveni partenerul preferat al lui Siemens pentru solutiile complete oferite in comunicarea mobila.

Ca parte a tranzactiei, BenQ Corporation va dobandi dreptul exclusiv de a folosi marca inregistrata Siemens pentru telefoane mobile pentru o perioada de 18 luni de la incheierea contractului, respectiv drepturile de co-branding pentru marca BenQ-Siemens pentru o perioada de 5 ani incepand cu aceeasi data.

Achizitia va crea al patrulea mare producator mondial de telefoane mobile, respectiv cea mai mare companie de tehnologie a telefoniei mobile din China, ceea ce va urca cifra anuala de afaceri a lui BenQ la 10,9 miliarde de dolaria SUA.

Parteneriatul, cu centrul la München, va crea unul din principalii jucatori mondiali din industria producatoare de telefoane mobile, cu o puternica retea globala de productie, expertiza in design si un portofoliu robust de proprietate intelectuala.

Parteneriatul strategic combina in mod unic si complementar punctele tari ale celor doua companii.

La eficienta organizationala si a costurilor de productie, statutul de lider in aplicatii multimedia si o intelegere profunda a pietei de consum pe care BenQ le-a demonstrat, Siemens va aduce peste doua decenii de experienta manageriala, cercetare si dezvoltare, talente cu o calificare inalta, lansare rapida a productiei si o platforma operativa globala.