Guvernul a decis sa acorde ajutoare financiare consumatorilor privati care utilizeaza gaze naturale pentru incalzire, in scopul diminuarii costurilor pe care acestia le suporta. Sprijinul acordat de Executiv va merge in doua directii.

In primul rand, se vor acorda ajutoare financiare suplimentare pentru incalzirea locuintelor in perioada iernii 2005 - 2006, pentru persoanele cu venituri scazute.

In al doilea rand se va dezvolta un program prin care vor fi acordate subventii pentru achizitionarea de centrale termice gospodariilor care utilizeaza in acest moment incalzirea cu sobe de teracota.

Guvernul considera ca prin inlocuirea centralelor termice se vor reduce cheltuielile acestor gospodarii.

In acest scop, Guvernul a infiintat un Comitet Interministerial care este mandatat sa gaseasca solutiile financiare si sa stabileasca modul in care aceste programe sa fie implementate.

Comitetul va fi constituit din reprezentanti ai Ministerului Economiei si Comertului, Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale, Autoritatii Nationale de de Reglementare in Domeniul Energiei, Consiliului Concurentei, Autoritatii Nationale de

Reglementare pentru Serviciile de Gospodarie Comunala, Agentiei Romane de Conservare a Energiei, Cancelariei Primului-Ministru.