Dupa ce pina mai deunazi era prezentat drept vedeta postului de apartament, Corneliu Vadim Tudor este renegat de Dan Diaconescu, in direct.

Consiliul National al Audiovizualului l-a somat pe directorul OTV ca in cadrul emisiunii „Dan Diaconescu in direct" sa anunte ca declaratiile senatorului PRM nu au nici o legatura cu realitatea.

Decizia survine dupa ce, in emisiunea „24h" din data de 4 iunie, in timpul discursului lui Vadim la Consiliul National al PRM, acesta admisese ca platea anumite sume de bani in schimbul aparitiilor pe sticla OTV.

Somat sa isi dea cu parerea asupra afirmatiilor senatorului, postul TV a replicat ca nu s-a facut nimic pe bani pentru PRM, toate conferintele partidelor fiind inregistrate si difuzate gratuit.

Totodata, OTV a catalogat afirmatiile lui C. V. Tudor drept „una dintre multele declaratii politice ale domnului Corneliu Vadim Tudor care nu au nici o legatura cu realitatea".

De cealalta parte, parlamentarul i-a linistit pe membrii CNA, printr-o scrisoare deschisa: „Stai linistit - e vorba de sume infime, de cite trei-patru milioane de lei, oferiti unor tehnicieni pentru montajul peliculei, in conditiile in care noi, ca partid, n-avem astfel de specialisti".

In urma analizarii celor doua declaratii, Consiliul a decis ca afirmatiile OTV-ului, in ciuda lepadarii de Vadim Tudor, aduc dupa sine si incalcari ale unor prevederi importante, precum „nefavorizarea liberei opinii a publicului, pe care l-a transformat intr-un instrument de propaganda mediatica a lui Corneliu Vadim Tudor" si prezentarea viciata a evenimentelor, prin difuzarea pe post a unor

declaratii care nu au legatura cu realitatea. Ca urmare, a emis decizia prin care Dan Diaconescu trebuie sa-si informeze publicul ca Vadim fabuleaza. In replica, vicepresedintele Senatului a precizat, intr-un comunicat de presa, ca a actionat in justitie CNA, pentru ca „a adus grave prejudicii imaginii si credibilitatii mele publice si a reintrodus cenzura stalinista in Romania".