Dorinta conducatorilor dinamovisti de a-i motiva pe banateni cu 200.000 de dolari a fost respinsa cu vehementa de alb-violeti.

Sperind pina in ultima etapa la cucerirea titlului, oficialii dinamovisti au motivat in mod constant adversarele Stelei din ultima vreme, lucru ce a dat pina acum roade, "militarii" incurcindu-se la Iasi, Galati si Cotroceni.

Ajunsi in postura de a putea profita de pe urma unui simplu egal al ros-albastrilor, "ciinii" au crezut ca marea lovitura va putea veni de la Brasov. "Stegarii" ar fi fost remunerati cu 120.000 de dolari veniti din Groapa, numai ca n-au putut impiedica Steaua.

Asa ca ultima speranta a ros-albilor se numeste Poli Timisoara. Ramasi cu banii de la Brasov si considerind ca obtinerea campionatului merita acest efort, dinamovistii au trimis semnale clare pe Bega, cu promisiunea unei recompense in valoare de 200.000 de dolari pentru un rezultat pozitiv in Ghencea.

Si-au cam luat gindul de la event

Numai ca timisorenii au refuzat oferta, spunind ca vor juca doar pentru echipa, suporteri si primele proprii. Refuzul i-a cam dezumflat pe dinamovisti, care in ultima perioada au parut ca si-au luat gindul de la titlu, mai ales ca sint semnale tot mai clare ca nici pitestenii nu vor intra pe teren invinsi dinainte.

"Nu vom premia Timisoara", a fost replica lui Cristi Borcea acum citeva zile, confirmind faptul ca Poli va juca doar pentru ea. Tocmai pentru ca nu-si mai fac iluzii prea mari, "ciinii" nici nu au luat in calcul organizarea vreunei sarbatori dupa partida de la Pitesti, totul urmind sa se organizeze ad-hoc, daca va fi cazul.

Datorii imense catre jucatori

Cu toate ca au premiat citeva echipe pentru rezultatele contra Stelei si au mai promis altora acelasi lucru, conducerea dinamovista este datoare vinduta la propriii jucatori.

Oficialii ros-albilor au uitat sa mai alimenteze conturile elevilor lui Ioan Andone (foto) incepind din luna martie, astfel incit fotbalistii aflati in pragul vacantei sint pusi in situatia de a nu prea putea pleca pe nicaieri din cauza lipsei de bani, dar si a timpului scurt, doar o saptamina.

Jucatorii au de primit cite doua rate contractuale, precum si primele de joc din acest retur de campionat, fiecare avind de incasat, in medie, in functie de valoarea salariului, cam 12.000 de dolari. Asa ca, decit sa motiveze alte echipe, mai bine conducerea si-ar respecta obligatiile contractuale fata de propriii fotbalisti.

2.000 de suporteri in Trivale

Fanii "ciinilor" sint decisi sa-si sustina favoritii, simbata, pe stadionul "Nicolae Dobrin", mai mult ca oricind. Supararea lor pe elevii lui Ioan Andone va fi ingropata cel putin pentru un meci, fanii dorind sa faca spectacol in tribune.

Autostrada Bucuresti - Pitesti va fi un pod de legatura pentru aproximativ 2.000 de ultrasi ros-albi, care vor sosi cu autocare inchiriate si autovechiule proprii. www.dinamomania.net informeaza ca posesorii de legitimatii de suporteri eliberate la Peluza "Catalin Hildan" vor avea accesul gratuit pe arena din Trivale.

Ultrasii opineaza pe pagina lor de web despre meciul cu FC Arges: "Desi sint multe suspiciuni, se pare ca totusi meciul de la Pitesti se va juca corect".

Chiar daca s-ar putea ca doi dintre componentii de baza, Claudiu Niculescu si Florentin Petre, sa lipseasca, suporterii sustin ca vor avea 13 jucatori la meci: cei 11 de pe teren, ei fiind al 12-lea, iar din cer Catalin Hildan va fi al 13-lea. (Catalin ANTON)

Dintre cei sase olteni, in Groapa vor ramine patru

Cu toate ca despre transferurile lui Guso, Daouda, Plesan, Moti, Murgan si Ilie Iordache s-a tot scris, nici unul dintre oficialii dinamovisti nu a confirmat faptul ca acestia apartin deja de clubului din Stefan cel Mare. Asta chiar daca presedintele Dumitru Dragomir a afirmat ca transferurile lor sint inregistrate deja la LPF.

Au platit 1.300.000 $

Chiar daca tace, Dinamo a platit deja cei 1.300.000 de dolari cuveniti Baniei in contul celor sase. Cu toate acestea, nu toti oltenii adusi pe filiera Gigi Netoiu urmeaza sa ramina la Dinamo.

Astfel, Murgan va fi imprumutat, tot prin intermediul vicepresedintelui dinamovist, la FC Arges, iar Ilie Iordache are sanse minime sa prinda prima formatie a "ciinilor", el antrenindu-se deja cu Dinamo II, unde ar urma sa evolueze in sezonul viitor in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere privind directionarea sa catre una din

formatiile care au mai acceptat in acest sezon fotbalisti imprumutati din Groapa, adica Politehnica Iasi.

Clau-gol si Petre nu vor evolua in ultima etapa

Chiar daca in ultimele zile s-a speculat faptul ca Dinamo nu va fi lipsita la Pitesti de aportul lui Claudiu Niculescu si al lui Florentin Petre, totusi "ciinii" vor face deplasarea fara cei doi.

Suspiciunile au existat mai ales in jurul principalului marcator al ros-albilor, Niculescu fiind in pericol de a pierde titlul de golgeter chiar in ultima etapa. Insa atit el cit si capitanul echipei nu vor putea fi recuperati in timp util si nu se va risca introducerea lor.

Nu au timp pentru concedii in strainatate

Din cauza ca isi reiau foarte repede pregatirile, "ciinii" nu vor avea timpul necesar pentru a-si aranja o vacanta peste hotare. Cum nici cu banii nu stau prea bine, elevii lui Ando vor alege in aceasta vara Litoralul Marii Negre sau Valea Prahovei pentru o relaxare de citeva zile.

Dinamo se va reuni pe 20 iunie si va pleca in turneu la Albertville, in Franta, unde va sustine si trei amicale, cu Grasshopper Zürich, Lille si Lyon.