Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat ieri ca "a fost extrem de uimit" sa descopere ca senatorul PSD Antonie Iorgovan a fost avocatul lui Omar Hayssam.

Intrebat cum comenteaza ca Iorgovan a declarat ca el, impreuna cu Mircea Geoana i-au pus pumnul in gura, Nastase a negat, aratand ca "la dansul problema nu este cu gura".

Nastase a adaugat ca, daca Iorgovan dorea sa participe la o cercetare de un anumit tip, trebuia sa taca pana la final si, la sfarsit, cand concluziile erau clare, trebuia sa vina sa spuna: "Iata, am descoperit un anumit lucru". De asemenea, Nastase a precizat ca in cadrul comisiei este nevoie de niste oameni capabili sa inteleaga, sa asculte in primul rand si sa vorbeasca dupa ce au ascultat.

"Probabil ca dansul a avut un anumit mesaj de transmis si de aici au aparut anumite dificultati", a conchis Nastase.

El a mai spus ca stia, "ca foarte multi altii", despre suspiciunile in legatura cu Omar Hayssam, "caci aici nu are rost sa ne ascundem dupa degete", si a precizat ca ar trebui vazut la Comisia de arbitraj daca au existat din partea unor colegi interese si nu doar naivitate sau lipsa de intelepciune politica" in a promova candidatura omului de afaceri sirian la Parlament.

ILIESCU. Senatorul PSD Ion Iliescu l-a aparat ieri pe Antonie Iorgovan, al carui cabinet de avocatura a reprezentat in instanta trei dintre firmele lui Omar Hayssam. Intrebat daca Iorgovan mai are autoritatea morala de a face anchete in PSD, Iliescu a pretins ca trebuie facuta o disociere intre "avocatul Iorgovan" si "omul politic Iorgovan".

"De ce nu ii da autoritate morala? El are un birou de avocatura. Avocatul este judecatorul dracului. Avocatura este o meserie nu a moralitatii, ci a interesului. E platit, pledeaza pentru client. Asta este logica si moralitatea avocatului", a sustinut Iliescu, adaugand ca il crede pe Iorgovan cand a spus ca nu l-a cunoscut personal pe Hayssam.

El a mai spus ca "aceste replici care sa il descurajeze pe un om care ridica niste probleme mi se par incorecte si nemorale". De altfel, Iorgovan, a acuzat, ieri, conducerea PSD ca s-ar afla in spatele aparitiei in presa a materialului prin care se arata ca el a fost avocat intr-un proces in care era implicata una dintre firmele lui Omar Hayssam.