In prima zi de la scoaterea la vinzare in Franta a modelului Dacia Logan s-au primit ieri 1.843 de comenzi ferme de achizitionare, adica mai bine de o treime din obiectivul fixat de conducatorii grupului Dacia-Renault! Dealerii din Franta sustin ca masina produsa la Colibasi urmeaza sa agate alte citeva mii de clienti in acest weekend cind, in cele 416 locatii ale comerciantilor de autovehicule

Renault, va fi organizat consacratul eveniment „Porti deschise", virtualii clienti fiind invitati sa incerce la drum noul autoturism romanesc.

Logan a inceput sa fie comercializat pe piata franceza la un pret care porneste de la 7.500 de euro. Modelul de baza este dotat cu ABS si doua airbag-uri, iar motorul are capacitatea cilindrica de 1.4 litri, pe benzina. Versiunea Ambiance are un pret de 7.800 de euro, iar Laureate 8.550 euro pentru varianta de motor cu capacitate cilindrica de 1.4 litri, respectiv 8.990 de euro pentru 1.6 litri.

Dupa Franta, Logan va intra pe piata spaniola (16 iunie), apoi pe cea germana (17 iunie), pentru ca in intervalul octombrie 2005-ianuarie 2006 sa urmeze Belgia, Elvetia, Olanda, Italia si Austria.

Dacia cu volan pe dreapta

Preturile vor oscila de la o tara la alta „in functie de taxe si de costurile de transport", ne-au comunicat reprezentantii Renault.

Produs deja in Romania si Rusia, modelul urmeaza sa intre in fabricatie, pina la sfirsitul acestui an, si la uzinele Renault din Maroc si Columbia.

Din 2006 va debuta productia in Iran, iar in 2007 in India, unde acordul semnat in acest an cu compania Mahindra&Mahindra prevede fabricarea unei versiuni cu volanul pe partea dreapta.