Timp de o saptamana, se desfasoara Zilele Teatrului Ion Creanga dedicate sarbatoririi a 40 de ani de cand aceasta institutie, fondata de Ion Lucian, se afla in slujba celor mici. Manifestarea a debutat miercuri cu o intalnire a trupei si a reprezentantilor mass-media.

Decretul de constituire a institutiei a fost emis pe 4 mai 1965. In 40 de ani s-au jucat circa 8.800 de reprezentatii cu cele 176 de premiere realizate in teatru.

La numai 3 ani de la infiintare, Teatrul Ion Creanga si-a inceput cariera internationala.

In ultimii 15 ani, pe scena teatrului s-au montat 51 de spectacole, numarul de reprezentatii fiind de aproape 2.600. 1993 a fost anul cu cel mai mare numar de spectatori - peste 70.000.

De-a lungul anilor, la carma lui s-au aflat Ion Lucian, Mircea Suciu, Alecu Popovici, Emil Mandric, Cornel Todea, Grigore Gonta si iar Cornel Todea.

La conferinta de presa s-a vorbit si despre "Clubul de teatru", program de care este responsabila actrita Alexandrina Halic, despre proiectul "Spect-actori pentru non-discriminare", despre proiectul "Educatia timpurie. Spectacole de teatru pentru copii de 0-3 ani".

Cornel Todea a anuntat si lansarea, in toamna, a primei editii la Bucuresti a Festivalului International de Teatru pentru Copii.

La editia 2005 a festivalului, care se va desfasura in salile Teatrului Ion Creanga, Teatrului Masca si Teatrului Excelsior, vor fi prezentate sase spectacole din Romania si sase din strainatate.

In cadrul Zilelor Teatrului Ion Creanga /8-14 iunie/ sunt programate o serie de spectacole, printre care si premiera cu "Harap-Alb", o dramatizare dupa Ion Creanga, in regia lui Cornel Todea. Premiera oficiala va avea loc vineri, ora 18,30. A doua reprezentatie va fi jucata sambata in matinal, ora 11,00.