Revenit in tara, dupa o demisie de la Galatasaray si o vacanta la Ibiza, Gica Hagi a participat, ieri, la lansarea volumului de teatru "La rascruce de Hagi" semnat de dramaturgul Mircea M. Ionescu. Cel mai galonat fotbalist roman este, acum, primul sportiv autohton personaj principal al unei piese.

Invitat de regizorul Constantin Dicu, de la TVR, sa-si interpreteze propriul rol, Hagi este mult mai preocupat de viitorul sau ca antrenor.

Unde se vede Gheorghe Hagi in viitorul apropiat?

In acest moment, nu stiu nici eu. Sunt multe oferte si din tara, si de afara. Pot ramane, pot sa plec iar, nu-i nimic batut in cuie. M-ar tenta sa raman acasa, sa antrenez. Intodeauna, primul meu gand a fost spre Romania.

Ar fi un pas inapoi revenirea in Divizia A?

Eu nu vad lucrurile asa. Este important ce reusesti sa faci, atat in intrecerile interne, cat si in cele internationale, cu echipa pe care o pregatesti. Steaua este o echipa cu nume, pe care multi antrenori ar dori sa o pregateasca. Zenga a stat un an in Ghencea si acum are numeroase oferte din campionate puternice. Trebuie sa dai totul in meseria ta pentru ca lumea sa te aprecieze.

La Steaua s-a demonstrat ca se poate sa faci performanta. Steaua este o echipa unita, bine consolidata, mai trebuie cativa jucatori, pentru a face performanta si in Europa. Nu depinde totul de banii pe care ii bagi intr-o echipa, sunt si alte lucruri importante. Conteaza sa poti sa construiesti, sa ti se dea timp pentru a construi.

Cum decurg negocierile cu Steaua?

Se vorbeste mult pe aceasta tema. Nu trebuie sa fortam lucrurile. Sunt multe lucruri de care depinde semnarea unui contract. Nu cred ca mai suntem in epoca in care cineva sa munceasca gratis. Nu vreau sa avansez nimic pentru ca, ati vazut, m-am dus la Galatasaray, m-am uitat mai putin la contract si am avut probleme. Sunt matur si o sa iau eu decizia, care o fi: buna, rea.

Crezi ca echipa din Ghencea va cuceri titlul?

Sa dea Dumnezeu ca Steaua sa ajunga campioana. Stie toata lumea care sunt sentimentele mele pentru aceasta echipa. Echipa poate castiga cu Poli Timisoara. Cred ca in Ghencea este o foame mare de trofee, dupa seceta din ultimii ani.

Vei fi pe stadion la meciul cu Timisoara?

Nu. Sunt plecat cu treburi la Constanta, dar cu inima voi fi alaturi de baieti. Oricum nu as vrea ca prezenta mea sa aduca un plus de presiune pe umerii jucatorilor si antrenorilor.