Maestrul Gheorghe Zamfir si Corul Madrigal, condus de Marin Constantin, vor sustine, la 16 iunie, un concert extraordinar la Efes, in Turcia.

Artistii romani vor evolua pe scena Marelui Teatru Antic din Efes, scena veche de peste doua milenii, unde au mai concertat formatii si nume sonore ale muzicii internationale precum: orchestrele simfonice din Londra si Berlin, Julio Iglesias, Diana Ross, Elton John sau Jose Carreras.

Manifestarea, lansata la initiativa ambasadorului Romaniei in Turcia, Constantin Grigorie, si organizata impreuna cu Fundatia pentru Educatie, Cultura si Arta din Izmir, inaugureaza editia din acest an a Festivalului International al Filmului European de la Izmir.

La concert si-au anuntat prezenta Mona Musca, ministrul culturii si cultelor din Romania, si omologul sau turc, Atilla Koc, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Sanctitatea Sa Bartholomeu, reprezentanti ai Parlamentului turc, ai ministerelor de externe si culturii din Romania si Turcia si alte oficialitati din ambele tari.