In urma victoriei obtinute aseara pe terenul celor de la Cernomoret Odessa, Sahtior Donetk, echipa antrenata de Mircea Lucescu, a devenit campioana a Ucrainei. „Minerii" au invins cu 3-1 si au intrat in posesia celui de-al doilea titlu din istorie, cu o etapa inainte de finalul campionatului.

La Sahtior au evoluat trei romŚni: Barcauan si Rat - titulari, Stoican - introdus in minutul 79 in locul lui Barcauan. Practic, derby-ul dintre Sahtior si Dinamo Kiev, programat in ultima runda, conteaza doar pentru palmares. Formatia lui Lucescu a acumulat deja 78 de puncte, cu patru mai mult decit eterna rivala, Dinamo Kiev.

Tot ieri, elevii lui Jozef Szabo au trecut la un pas de Zakarpatie, scor 3-0, primul gol fiind semnat de Florin Cernat. Este al cincilea titlu pentru Mircea Lucescu in calitate de antrenor, dupa performantele inregistrate cu Dinamo, Rapid, Galatasaray si Besiktas.

Intr-un sezon petrecut la Sahtior, tehnicianul romŚn s-a incununat si de alte succese: Cupa Ucrainei in 2004, calificarea in grupele Ligii Campionilor, optimile de finala ale Cupei UEFA si titlul de campion al Ucrainei. (Cristian Hubali)