Sezonul 2004-2005 a fost al Stelei. Dupa ce a avut o comportare exceptionala in Cupa UEFA, ajungand pana in optimile de finala ale competitiei, echipa patronata de Gigi Becali s-a incununat, sambata, cu laurii de campioana a Romaniei.

Succesul este cu atat mai pretios cu cat lupta a fost foarte dura si s-a dat pana in ultima etapa, inaintea careia Steaua nu avea decat un punct avans fata de Dinamo. Daca "alb-rosii" castigau la Pitesti, iar elevii lui Titi Dumitriu nu reuseau sa invinga, in Ghencea, revelatia returului, atunci titlul ajungea in "Stefan cel Mare".

Pitestenii aveau promisi 300.000 de euro in caz de victorie si au facut tot posibilul sa ii ia, dar au pierdut. La randul lor, banatenii declarasera ca vor primi cate 4.000 de euro, daca reuseau sa ii incurce pe "militari". Este, insa, greu de crezut ca suma promisa ar fi fost atat de mica, avand in vedere daruirea cu care au jucat fotbalistii pregatiti de Cosmin Olaroiu.

Nimeni nu se astepta ca Poli sa se dea la o parte din calea spre succes a Stelei, dar nu putea fi anticipat nici ca "banatenii" sa puna "venin" in fiecare interventie, asa cum s-a intamplat sambata.

Vedetele Timisoarei, Contra, Ovidiu Petre, Viorel Moldovan sau Mansour au jucat cu o rautate pe care nu au mai aratat-o in nici un alt meci de campionat, avand intrari dincolo de limitele regulamentului, prin care au incercat sa scoata din joc piesele de baza ale Stelei.

La un pas de bataie pe teren

Cel mai "vanat" jucator a fost Dorinel Munteanu, care, la un moment dat, nu a mai rabdat, avand o rabufnire la adresa lui Contra. Cum in conflict a intervenit si Viorel Moldovan, pe teren s-a iscat o imbranceala generala, numai interventia lui Dumitru Dumitriu calmand spiritele.

Episodul s-a petrecut la scorul de 1-1, Steaua avand de infruntat o opozitie mai indarjita decat in meciurile cu Dinamo sau cu Rapid, pana cand Dica a reusit sa inscrie golul victoriei. La 2-1, fotbalistii lui Poli au cazut psihic, vazandu-si naruite sansele de a-si rotunji conturile.

Purtati pe val de cei 30.000 de spectatori care umplusera tribunele Stadionului "Steaua" cu o ora inainte de inceperea meciului, "militarii" s-au instalat in jumatatea adversa, ratand ocazii ce ii puteau costa campionatul in ultimul minut al prelungirilor.

Atunci, in spiritul combativitatii dovedit pe tot parcursul intalnirii, timisorenii au abordat o lovitura de colt trimitandu-l in careu si pe portarul Marius Popa! Mingea trimisa, cu capul, de Stancu a trecut, insa, pe langa poarta, iar Steaua a cucerit al 22-lea titlu din istoria sa.

Jandarmeria l-a amendat pe Gigi Becali!

Dupa finalul festivitatii de premiere in care s-au decernat tricourile si medaliile de campioni, fotbalistii Stelei au continuat sarbatorirea cuceririi titlului, alaturi de cateva mii de suporteri, in Piata Universitatii din Bucuresti.

In uralele multumii care flutura steaguri si fulare "ros-albastre", Gigi Becali, Dorinel Munteanu, Mirel Radoi si Nicolae Dica s-au urcat pe masina patronului Stelei, promitand sa faca posibila retrairea momentelor de fericire, cu ocazia partidelor din Liga Campionilor.

Sarbatoarea stelista nu a putut fi umbrita nici macar de interventia penibila a jandarmilor, care au incercat sa elibereze zona pe motiv ca adunarea nu fusese anuntata. Pentru ca nu au reusit acest lucru, oamenii in uniforma l-au amendat pe Gigi Becali cu 30 milioane de lei, invocand, ca niste roboti, "Articolul 26, alin (1) lit (d) si alin. (2) din Legea nr. 60 / 1991"! .

Dupa "mitingul ilegal" din Piata Universitatii, stelistii au sarbatorit la Restaurantul "Rustic", din Drumul Taberei.

Mitica a ghicit finalul la pauza

Gigi Becali a dezvaluit, sambata seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca a fost sunat in pauza meciului de catre Dumitru Dragomir, care i-a spus sa stea linistit, pentru ca Steaua va fi campioana. "M-a sunat Mitica si mi-a spus: «Nu iti mai face atatea griji. Se termina 2-1! Esti campion! Dinamo o sa castige si ea, cu 1-0, dar degeaba.

Asculta-ma pe mine, doar nu mi se spune degeaba Oracolul din Balcesti»", a povestit Gigi Becali.

Venirea lui Hagi este o chestiune de ore

Gheorghe Hagi a urmarit partida cu Poli Timisoara la televizor, de la Constanta, si s-a bucurat pentru victorie ca si cum ar fi fost obtinuta de o echipa antrenata de el. Cea mai importanta dintre conditiile puse de "Rege", aceea ca echipa sa joace in Liga Campionilor, a fost indeplinita, astfel ca tehnicianul urma sa poarte, aseara, noi discutii cu Gigi Becali.

Cum patronul stelist si-l doreste mult pe Hagi la echipa, este posibil ca intelegerea dintre cei doi sa se parafeze chiar astazi.

Steaua Bucuresti este campioana Romaniei si va evolua in Liga Campionilor, incepand cu turul al 2-a preliminar.

Dinamo Bucuresti si Rapid Bucuresti vor reprezenta tara noastra in Cupa UEFA. "Cainii" vor debuta in aceasta competitie in turul al 2-lea preliminar, in timp ce giulestenii vor trebui sa intre in joc chiar din primul tur preliminar.

Stiinta U Craiova, FC Brasov si Apulum Alba Iulia au retrogradat in esalonul secund. Pentru ca nu au indeplinit baremul de 22 de puncte, oltenii vor incepe campionatul Diviziei B cu –2 puncte, iar brasovenii cu –1 punct.

Victor Partan, Alexandru Traciuc