Contradictiile aparute intre declaratiile ziaristilor romani detinuti in Irak si cele ale ziaristei Florence Aubenas, eliberata duminica, au provocat o serie de discutii.

Presedintele organizatiei "Reporteri fara frontiere" a declarat ca Marie Jeanne Ion a spus adevarul cind a dezvaluit faptul ca a stat in aceeasi camera cu Florence Aubenas.

Intr-un interviu acordat postului Radio Romania Actualitati, Robert Menard, presedintele organizatiei "Reporteri fara frontiere", a declarat: "Probabil ca Florence s-a inselat, probabil ca cineva i-a spus ca nu trebuie sa spuna ca a fost detinuta impreuna cu jurnalistii straini.

Marturia lui Marie Jeanne este absolut adevarata de la A la Z, dar probabil ca cineva i-a spus lui Florence, probabil serviciile secrete sau cine mai stie cine altcineva, dar maine va avea o conferinta de presa si va spune ca sigur ca a fost detinuta impreuna cu jurnalistii romani.

Inca o data spun ca nu a dorit sa minta, ci pur si simplu probabil ca i-a spus cineva ca nu trebuie sa spuna, dar ea nu stia la acea ora ca ziaristii romani spusesera deja lucrul contrar".